avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Caine \"de apartament\" insuportabil
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Caine "de apartament" insuportabil

Vecinii de deasupra detin un caine "de apartament" pe care nu-s in stare sa-l controleze, astfel ca acesta latra intr-un mod insuportabil, la absolut orice ore (4 noaptea, 6 dimineata, 8 dimineata, 13 dupa-amiaza, etc., nici o ora nu-i e "interzisa".

Ce mijloace legale avem pentru a rezolva problema, dat fiind ca respectivii n-au binevoit sa faca nimic la repetatele noastre atentionari?

Multumiri anticipate.
Cel mai recent răspuns: Baldur , utilizator 17:20, 28 Ianuarie 2016
Daca si alti vecini sint deranjati de latratul ciinelui ( prin natura lor ciinii latra din multiple motive), ar fi bine sa va aratati latura buna si intelegatoare, sa pune-ti mina de la mina si sa cumparati un "dog bark control (collar)".
Parintii ciinelui vor intelege mesajul si finetea gestului si poate se vor ocupa mai mult de ciine sa il invete cind trebuie sa latre si cind nu.
Dar, ciinii latra. Ar fi complet nesanatos ca un ciine sa aiba interzis sa latre tot timpul.
Ultima modificare: Luni, 11 Ianuarie 2016
ContSters371153, utilizator
Anul trecut o vecina (care nu era deranjata de latrat, pur si simplu avea acea zgarda anti-latrat disponibila) le-a dat o asemenea zgarda. N-a trecut mult timp si intai cainele a inceput s-o "ignore" (adica nu mai avea nici un efect), acum nici nu se mai ostenesc sa i-o monteze.
Eu recomandam colarul (care sint de 3 tipuri) cu stimulare electrica in 2 puncte pe collar si numai pentru o perioada scurta de timp in care dresajul ciinelui se incepe.
- recomand sa ii sfatuiti sa oboseasca ciinele (plimbari- joaca);
- interzis total latratul la alti ciini si oameni pe strada;
- acasa sa fie tinut in lesa si corectat imediat cind a scos un mic latrat nemotivat
- exercitiul "batut la usa" (parintii inchid usa apt. si bat la usa- se latra din interior, se deschide usa si ciinele este corectat cu un cuvint "quiet" "taci" sau ce doresc ei. Se repeta de citeva ori pe zi la interval de timp
- exercitii de rabdare, de stat jos, etc (comenzi)
- intotdeauna rasplatit cu "dulciuri" cind face bine
- sa tina in gura jucaria preferata, bat, sau papuci cind cineva bate la usa (impiedica sa latre- o sa vina automat acest gest cind invata ca nu are voie sa latre cind se intra pe usa la apartament)
- parintii sa preia controlul si sa puna limita si granita atit la plimbare, joaca cit si acasa.

Daca face numai atit cit am scris aici, toata lumea o sa fie multumita in max. 1 luna se vede rezultat. E pacat de ciine pentru ca parintii sint vinovati de aceasta situatie.

Ultima modificare: Luni, 11 Ianuarie 2016
ContSters371153, utilizator
Imi pare rau dar:

- nu am cerut sfaturi despre cum sa-mi educ eu cainele, caci n-am si nici n-o sa am vreodata un caine in apartament.
- orice comunicare cu vecinele de sus este complet intrerupta avand in vedere nesimtirea de care au dat si continua sa dea dovada.
- ce am cerut eu aici este un sfat, o trimitere la o lege sau la o autoritate a statului care sa le OBLIGE sa respecte (si ele, si javra lor) linistea intr-un bloc de locuinte DE OAMENI.
Mda, se pare ca n-am nici o sansa... incredibil in ce tara traim!

Alte discuții în legătură

Cand te poate amenda politia pt latratul cainelui? Ale.xa Ale.xa Locuiesc la bloc in Bucuresti si in unele weekenduri am grija de cainele parintilor mei. Cand ei pleaca amandoi de acasa il aduc la mine in apartament. Am fost ... (vezi toată discuția)
Cand te poate amenda politia pt latratul cainelui? Ale.xa Ale.xa Locuiesc la bloc in Bucuresti si in unele weekenduri am grija de cainele parintilor mei. Cand ei pleaca amandoi de acasa mi-l aduc mie la apartament. Am fost ... (vezi toată discuția)
Latratul cainelui (pe timpul zilei) vizcatalin vizcatalin Buna ziua. Am un caine ce are varsta de 3 luni jumatate. Il am deja de o luna si un pic. Cainele incepe sa latre doar cand este lasat singur acasa, pe ... (vezi toată discuția)