avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Latrat de caine deranjant
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Latrat de caine deranjant

Buna ziua!
deoarece am mai vazut niste intrebari referitoare la latratul cainilor care deranjeaza, as vrea sa va pun si eu o intrebare:
daca pot fi amendata si in ce temei legal in cazul unui caine care, cica, ii deranjeaza pe vecini cu latratul. Trebuie sa va spun ca am un caine ciobanesc german de 3 ani si stau intr-o casa (duplex) la cca 20 de metri de padure. Ne am luat cainele deoarece suntem chiar ultimii dint-un sir de 3 duplexuri, dupa cum v-am mai spus, la o distanta de cca 20mde padure, in ideea de a avea un caine de PAZA!
In timpul zilei nu latra de loc, numai daca vin gunoierii sau postasul. In schim spre seara apar tot feluri de vietati din padure, printre care si cainii vagabonzi din apropiere si incepe latratul. Trebuie sa specific, ca latra numai daca este ceva iritant pt el. Sunt seri/nopti cand nu latra deloc. Totusi am primit sesizari de la vecini ca ii deranjeaza si sa-l leg in capatul curtii. Deoarece cainele, dupa cum am mentionat, este de PAZA, nu-l pot izola in cptul curtii peste noapte, deoarece am nevoie sa stea la intrare in caz de se intampla ceva. Cainele este liber in curte, are cusca, deci toate conditiile sunt asigurate. Am incercat sa-l aducem in casa in momentele cand latra, dar dupa ce ne culcam, Doamne iarta, cainele este afara. Totodata trebuie sa mentionez ca si celelalte caini din zona latra cand se intampla ceva.
Nu am solutii, nu stiu ce sa fac deoarece cainele mai latra, nu doresc sa-l leg, nu a fost legat niciodata in afara momentelor cand tundem iarba:D .
Intrebarea este: sunt cai legale sa pot fi amendata pentru ca am un caine de paza, care mai si latra?
Cel mai recent răspuns: asfalt88 , utilizator 10:31, 5 Martie 2013
Ati putea fi amendata pentru tulburarea linistii publice dar este nevoie sa se constate ca intensitatea zgomotului este indeajuns de mare incat sa deranjeze in mod real pe vecini.Trebuie sa recunosc ca povestea dvs. m-a amuzat putin deoarece am o problema asemanatoare numai ca ma aflu de cealalta parte a baricadei,un vecin de-al meu detine un caine mic ce latra intr-una.Trebuie sa precizez ca desi a fost sesizata politia de foarte multe ori,nu s-a dat nici o amenda, niciodata.
Ultima modificare: Joi, 30 August 2012
ContSters258804, utilizator
In afara de ce parte a baricadei esti, e clar ce intr-o zona padurita, si cu atata putine vecini, nu e deloc mare deranjament latratul cainilor. Oricum puteti sa invatati cu rabdare pe caini dv sa nu latre, la o ordine in serile repetate, sau cu un bat in mana, daca latra, ce si eu am un caine cu latratul usor si a invatat la greu, sculandu-ma de noapte sa le infring uo pedeapsa, si acuma e linistea totala. Aici nu conteaza legea, ci dispozitia dv de a fi respectuos cu vecini. ce postand aici se vede ce e mare. Spor la treaba!
Ultima modificare: Joi, 30 August 2012
Alvaro Liniers, Avocat
In calitate de detinatoare de caine de vanatoare,va asigur ca mai ales pe timpul noptii este greu de determinat cainele-indiferent de rasa sa isi limiteze comportamentul sonor
Constientizati ca patrupedele canine nu au simtul vazului dezvoltat,in schimb au dezvoltate auzul si mirosul .Concret in perioada cand nu este lumina,pe timp de ceata ,ploaie,ceata,
cainele ,mai ales acela tinut in spatiu deschis are un comportament diferit fata de cainii tinuti in casa
In situatia mentionata,la curte, mai ales noaptea cand se presupune ca este mai liniste cainele este mai atent la zgomote si se poate manifesta diferit
Sunt exemplare care nu se pot acomoda si cauta sa se ascunda si altele care se manifesta prin latrat specific pe care un cunoscator poate sa il sesiseze ca este latrat de joaca,latrat de recunoastere persoana,de nesiguranta,latrat de pericol
In cazul mentionat de dvs,la curte,in vecinatatea padurii este evident ca rolul cainelui este de paza,ca acesta se manifesta si prin latrat,astfel ca este greu de crezut sa primiti amenda
Multumesc pentru raspunsuri, vad ca nu sunt singura care ma confrunt cu asemenea probleme. Ceea ce priveste relatia cu vecinii, eu cred ca am incercat tot ce se putea pana acum. Acum imi dau seama ca vecina in deosebi, nu l-a suportat inca de mic. Cand se juca cu o mingiuta care fluiera ii deranja - i-am luat jucaria. cand a mancat din blidul de metal si
i-a mai dat cate odata cu labuta, iarasi i-a deranjat- nu-i mai dau de mancare in blid de metal... asa si cu apa, acum primeste apa din galeata de plastic. acum latra.... Ma tot intreb: oi fi eu ciudata????
Ultima modificare: Vineri, 31 August 2012
petrax, utilizator
Semnificatiile latratului, ca modalitate de comunicare canina a patrupedului pe care il detineti, sigur le cunoasteti (bucurie, joc, ora mesei, de avertizare, agresivitate la aparitia unui intrus,...), dar si exprimarea dreptului de proprietate asupra spatiului sau (terestru si aerian).
Nimeni nu poate stabili si aplica o amenda care vizeaza disconfortul creat de un latrat, pentru ca nu exista legislatie in aceasta materie (canina + latrat).
Nimeni nu va poate obliga sa dispuneti adapostul cainelui in alt loc decat cel stabilit de dumneavoastra sau sa il legati in interiorul proprietatii pe care o detineti. La stana cainii sunt legati?
Nimeni nu va poate impune sa obligati cainele de paza sa poarte zgarda antilatrat.
In situatia in care un caine este admonestat verbal sau fizic de un vecin, ulterior isi va manifesta permanent agresivitatea (latrat, chiar atac fara comanda) fata de acesta, Se spune
ca daca vecinii nu se inteleg si cainii ii latra.
Este adevarat, puteti fi amendata, in situatia in care il lasati liber (fara lesa, zgada, botnita) pe domeniul public, unde datorita agresivitatii devine un pericol fata de membrii comunitatii.
Cateva solutii:
[ link extern ]
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 31 August 2012
eraz, utilizator

Alte discuții în legătură

Cand te poate amenda politia pt latratul cainelui? Ale.xa Ale.xa Locuiesc la bloc in Bucuresti si in unele weekenduri am grija de cainele parintilor mei. Cand ei pleaca amandoi de acasa il aduc la mine in apartament. Am fost ... (vezi toată discuția)
Cand te poate amenda politia pt latratul cainelui? Ale.xa Ale.xa Locuiesc la bloc in Bucuresti si in unele weekenduri am grija de cainele parintilor mei. Cand ei pleaca amandoi de acasa mi-l aduc mie la apartament. Am fost ... (vezi toată discuția)
Am si eu o mare problema. mai exact stau la casa, si am probleme ... Claudiu1702 Claudiu1702 Am si eu o mare problema. Mai exact stau la casa, si am probleme cu vecinul din spate. Mai exact e foarte deranjat de faptul ca imi latra cainele. Cainele e un ... (vezi toată discuția)