avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Latrat de caine deranjant
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Latrat de caine deranjant

Buna ziua!
deoarece am mai vazut niste intrebari referitoare la latratul cainilor care deranjeaza, as vrea sa va pun si eu o intrebare:
daca pot fi amendata si in ce temei legal in cazul unui caine care, cica, ii deranjeaza pe vecini cu latratul. Trebuie sa va spun ca am un caine ciobanesc german de 3 ani si stau intr-o casa (duplex) la cca 20 de metri de padure. Ne am luat cainele deoarece suntem chiar ultimii dint-un sir de 3 duplexuri, dupa cum v-am mai spus, la o distanta de cca 20mde padure, in ideea de a avea un caine de PAZA!
In timpul zilei nu latra de loc, numai daca vin gunoierii sau postasul. In schim spre seara apar tot feluri de vietati din padure, printre care si cainii vagabonzi din apropiere si incepe latratul. Trebuie sa specific, ca latra numai daca este ceva iritant pt el. Sunt seri/nopti cand nu latra deloc. Totusi am primit sesizari de la vecini ca ii deranjeaza si sa-l leg in capatul curtii. Deoarece cainele, dupa cum am mentionat, este de PAZA, nu-l pot izola in cptul curtii peste noapte, deoarece am nevoie sa stea la intrare in caz de se intampla ceva. Cainele este liber in curte, are cusca, deci toate conditiile sunt asigurate. Am incercat sa-l aducem in casa in momentele cand latra, dar dupa ce ne culcam, Doamne iarta, cainele este afara. Totodata trebuie sa mentionez ca si celelalte caini din zona latra cand se intampla ceva.
Nu am solutii, nu stiu ce sa fac deoarece cainele mai latra, nu doresc sa-l leg, nu a fost legat niciodata in afara momentelor cand tundem iarba:D .
Intrebarea este: sunt cai legale sa pot fi amendata pentru ca am un caine de paza, care mai si latra?
Cel mai recent răspuns: asfalt88 , utilizator 10:31, 5 Martie 2013
Multumesc inca odata si pentru dl/dna care mi a raspuns ulterior. Stiti care este culmea? la fel are de grija si de casa lor ca de a nostra. Daca vine cineva necunoscut la ei, latra de rupe gardul. Cu vecinii nu are nicio treaba, daca vin acasa cateodata ii saluta cu cateva latraturi scurte si cu asta gata. Au fost momente cand au fost plecati mai mult timp si au avut pe cineva care venea de 2-3 ori pe saptamana sa vada de casa. Cand a venit respectiva doamna, latra ca a trebuit sa iesim sa vedem cine vrea sa intre la vecini in lipsa lor. Din cauza asta nu inteleg aceasta atitudine din partea vecinilor......
dar daca vecinul are 15 caini si latra toata noapte ,atunci cum sta treaba?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand te poate amenda politia pt latratul cainelui? Ale.xa Ale.xa Locuiesc la bloc in Bucuresti si in unele weekenduri am grija de cainele parintilor mei. Cand ei pleaca amandoi de acasa il aduc la mine in apartament. Am fost ... (vezi toată discuția)
Cand te poate amenda politia pt latratul cainelui? Ale.xa Ale.xa Locuiesc la bloc in Bucuresti si in unele weekenduri am grija de cainele parintilor mei. Cand ei pleaca amandoi de acasa mi-l aduc mie la apartament. Am fost ... (vezi toată discuția)
Am si eu o mare problema. mai exact stau la casa, si am probleme ... Claudiu1702 Claudiu1702 Am si eu o mare problema. Mai exact stau la casa, si am probleme cu vecinul din spate. Mai exact e foarte deranjat de faptul ca imi latra cainele. Cainele e un ... (vezi toată discuția)