avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Tulburarea linistii publice
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Tulburarea linistii publice

Buna ziua,
Revin frecvent pe acest site pentru a ma documenta si a fi la curent cu noutatile, dar si pentru a afla sau oferi raspunsuri la numeroase aspecte din viata noastra carora nu stim cum sa le facem fata.
As dori sa stiu care este cadrul legal vis-a-vis de tulburarea constanta a linistii publice de catre caini care detin un stapan.
Pentru asta am venit cu cateva situatii concrete care sper ca ilustreaza clar nevoia de a lua masuri:
1. Exista vreo prevedere legala pt un numar maxim admis de caini detinuti pe o proprietate personala, dar situata intre case (cu vecini) ?
- pe strada mea sunt 3 proprietari de case care detin vreo 6-7 caini fiecare.
- alta categorie este cea a persoanelor care detin canisa
2. Exista vreo prevedere legata de o distanta minima fata de gardul vecinului unde poate fi facut tarcul cainelui?
- multi vecini isi leaga cainele/ cainii chiar dinaintea ferestrelor vecinilor, dar in afara latratului, mai exista aici si problema mirosurilor, mustelor sau chiar a sobolanilor
3. Ce se poate face impotriva stapanilor de caini carora le latra cainii noapte de noapte, uneori ore in sir pe timpul noptii?
Latratul unui singur caine are in jur de 80-90 chiar 100 decibeli... si se aude la nivel deranjant pana la 50 m.... Nici cele mai performante termopane nu fac fata la asa ceva...
4. De ce sunt amendati doar oamenii ce stau pe strada si vorbesc noaptea/asculta muzica/arunca petarde/fac gratare etc... cand in realitate latratul unui caine acopera TOATE aceste zgomote iar stapanii lor nu iau masuri, de multe ori in mod intentionat?
5. In strainatate ex. UK, SUA exista prevederi pt :
- nevoia de dresaj a cainilor problema care latra excesiv
- zgarzi anti latrat
- construirea unor tarcuri opace si antifonate in care cainii sunt inchisi pe durata orelor de liniste sau inchiderea lor in casa, etc

La noi exista si se aplica macar una din aceste solutii sau fiecare este liber sa faca absolut tot ce doreste pe curtea lui?
6.Ce sanse reale sunt in Romania pt intentarea unui proces civil impotriva unor astfel de persoane care te impiedica sa traiesti linistit in casa ta?
Mentionez ca exista cazuri in SUA de mii de dolari daune morale, pentru ca privarea de odihna este considerata o forma de tortura psihologica.

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri pertinente si la obiect!

Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:14, 15 Iunie 2016
1-Mai ales in cazul cainilor detinuti in curte,trebuie acceptata realitatea ca acestia au menirea sa apere teritoriul
Este adevarat ca nu se accepta zgomotul continuu
Primariile locale prin HCLM decid conditiile si numarul maxim de caini care pot fi detinuti in proprietate
2-Exista norme sanitar veterinare care precizeaza acest aspect
3-Daca amiabil nu se poate solutiona,o varinta este actiunea in instanta dar care chiar daca obliga proprietarul,nu garanteaza ca patrupedul este atat de ascultator sa nu latre
4-Legislatia in vigoare sanctioneaza faptele cetatenilor
5-Ati precizat corect in strainatate care detine alta civilizatie si alta responsabilitate a detinatorilor de animale
6-Este hazardat a raspunde la intrebare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caini in curte paula38 paula38 domnilor am 8 caini ciobanesc mioritiv luati in evidenta la medical veterinary vaccinati cu carnete,fac un effort financiar sa ii cresc dar am luat aceasta ... (vezi toată discuția)
Caine "de apartament" insuportabil Lucian_Stroe Lucian_Stroe Vecinii de deasupra detin un caine \"de apartament\" pe care nu-s in stare sa-l controleze, astfel ca acesta latra intr-un mod insuportabil, la absolut orice ... (vezi toată discuția)
Lătrat câine - perturbarea liniștii Bachus20 Bachus20 Bună seara! Ne-am mutat recent într-un apartament mai mare, într-o comună în care s-au construit complexe de blocuri, însă se mai învecinează (în ... (vezi toată discuția)