avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Activitate dianakaoro

Activitate dianakaoro

Răspuns la discuția Datorie de la fisc necuvenita
el a fost administrator pana in luna septembrie 2011
Am o problema juridica foarte delicata. Un administrator al unei firme s-a asociat in 2011 cu alte 2 persoane firma avand 3 asociati. Dupa 2 luni persoana care era administator s-a retras pe firma ramanand cele 2 persoane din care unul administrator. In 2012 in urma facturilor de achizitie firma a cerut control fiscal pentru rambursare TVA .In urma controlului totul a fost OK. Mentionez ca atunci cand s-a retras din firma persoana a cerut situatia datoriilor la finante. Figura doar o amenda de 5000 lei. In anul 2014 persoana care s-a retras primeste instiintare de la finante cum ca ar avea de plata suma de 150.000 ron reprezentand impozit pe profit aferent trimestrului II 2011. Cum se poate asa ceva avand in vedere ca in anul 2011 cand s-a retras figura doar cu amenda de 5000 lei. Pe deasupra finantele sustin ca el trebuie sa plateasca suma de 150.000 ron. De ce? La controlul fiscal efectuat domnul nu mai era asociat si nici nu a fost solicitat , nici nu a semnat procesul verbal deci nu mai avea nici o tangenta cu firma.In plus controlul a fost efectuat in iunie 2012 si data procesului verbal de control este august 2012. Cum se poate asa ceva? Solicit un sfat de la cineva in domeniu pentru a sti ce este de facut. Domnul a dat in proces finantele. Datoria a venit pe numele lui ca persoana fizica.
Discuție Bonuri fiscale
Stiu ca pentru inregistrarea in contabilitate bonurile fiscale trebuie stampilatede furnizor, si trebuie sa contina codul fiscal si denumirea clientului persoana juridica.Daca nu este trecuta denumirea clientului si codul fiscal pot fi inregistrate?
Discuție Ajutor deces
Un salariat al unei firme a decedat.Stiu ca se acorda din partea firmei un ajutor de 2298 lei. Acest ajutor il scad din CAS datorat de angajatir? Cum completez declaratia 112