avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Datorie de la fisc necuvenita
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Datorie de la fisc necuvenita

Am o problema juridica foarte delicata. Un administrator al unei firme s-a asociat in 2011 cu alte 2 persoane firma avand 3 asociati. Dupa 2 luni persoana care era administator s-a retras pe firma ramanand cele 2 persoane din care unul administrator. In 2012 in urma facturilor de achizitie firma a cerut control fiscal pentru rambursare TVA .In urma controlului totul a fost OK. Mentionez ca atunci cand s-a retras din firma persoana a cerut situatia datoriilor la finante. Figura doar o amenda de 5000 lei. In anul 2014 persoana care s-a retras primeste instiintare de la finante cum ca ar avea de plata suma de 150.000 ron reprezentand impozit pe profit aferent trimestrului II 2011. Cum se poate asa ceva avand in vedere ca in anul 2011 cand s-a retras figura doar cu amenda de 5000 lei. Pe deasupra finantele sustin ca el trebuie sa plateasca suma de 150.000 ron. De ce? La controlul fiscal efectuat domnul nu mai era asociat si nici nu a fost solicitat , nici nu a semnat procesul verbal deci nu mai avea nici o tangenta cu firma.In plus controlul a fost efectuat in iunie 2012 si data procesului verbal de control este august 2012. Cum se poate asa ceva? Solicit un sfat de la cineva in domeniu pentru a sti ce este de facut. Domnul a dat in proces finantele. Datoria a venit pe numele lui ca persoana fizica.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Martie 2015
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: dianakaoro , utilizator 21:16, 8 Martie 2015
prima întrebare: dar în semestrul II 2011 mai era asociat/administrator?
el a fost administrator pana in luna septembrie 2011

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma lichidata, raspunderea solidara a fostului administrator, insolvabilitate ioanachitac ioanachitac buna ziua, am o problema... a existat o firma care nu a avut angajati si in anul 2011 a fost lichidatat ( faliment procedura simpla). in 2012 fostul ... (vezi toată discuția)
Semnat in locul administratorului luizamar luizamar buna ziua, in urma cu o luna am primit o instiintare de plata pentru o amenda rovinieta din anul 2012 pe firma, in urma contestarii acesteia s-a cerut de catre ... (vezi toată discuția)
Incadrare incorecta impozit pe venit/impozit pe profit - evaziune? roland81 roland81 Stimati juristi/avocati, Am sa va prezint in cele ce urmeaza situatia in care ma aflu solicitand astfel cat mai multe opinii pertinente care sa ma ajute sa ... (vezi toată discuția)