avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Firma lichidata, raspunderea solidara a fostului ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Firma lichidata, raspunderea solidara a fostului administrator, insolvabilitate

buna ziua,
am o problema... a existat o firma care nu a avut angajati si in anul 2011 a fost lichidatat ( faliment procedura simpla). in 2012 fostul administrator s-a trezit cu o poprire pe salariu. interesandu-se a aflat ca finantele publice au un titlu executoriu impotriva lui, pentru datoriile fostei firme.
s-a facut contestatie la executare care a fost respinsa.
intrebarea mea este daca finantele se pot indrepta penal impotriva fostulu iadministrator???

mentionez ca persoana in cauza momentan nu are niciun venit si nici bunuri mobile sau imobile pe numele sau.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 13:18, 7 Iunie 2013
1) In 2011 cine a cerut lichidarea? Lichidarea s-a finalizat, firma este radiata?
2) Ce titlu executoriu detin finantele, in baza la ce?
In 2011 fostul administrator a cerut lichidarea si firma da este radiata. Cei de la finante s-au intors impotriva fostului administrator acum persoana fizica pentru suma totala de 50000 ron. S-a facut contestatie la executare si a fost respinsa. Motivarea nu o stiu pentru ca inca nu a fost redactata. Ca e respinsa stiu de pe portal. Acum... Astia pot atrage raspunderea penala? Si cum se poate rezolva?
Da, foarte curios. Intrebarea care se pune este in ce baza s-a cerut executarea administratorului, adica ce titlu executoriu are fiscul? Raspunderea penala?! Este greu de zis acum, fara sa stim ce scrie in titlu acela, fara sa stim ce a savarsit administratorului. Lege penala pentru administrator exista. Legea 50/2013 pentru modificarea legii evaziunii este plina de articole cu raspundere penala. Desigur, in 2011 la unele articole era prevazuta amenda.
Ultima modificare: Vineri, 7 Iunie 2013
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita imobiliara asupra unei societati radiate chriss81 chriss81 supun atentiei urmatoarea speta: - un creditor a solicitat executarea silita imobiliara impotriva unei societati comerciale; - titlul executoriu il ... (vezi toată discuția)
Societate comerciala radiata parte vatamata si parte civila rrocambole rrocambole Administratorul unei societati comerciale X, cu aprobarea actionarului majoritar, a comis mai multe infractiuni prin care societatea comerciala a fost ... (vezi toată discuția)
Inchiderea procedurii insolventei si procesul penal rrocambole rrocambole Procedura insolventei poate fi inchisa anterior solutionarii unei cauze penale in care societatea este parte vatamata si parte civila? In caz ca procedura se ... (vezi toată discuția)