Buna ziua,
Va rog daca poate cineva sa ma informeze, pot actiona doua societati in judecata, solicitand daune pentru prejudiciu imagine si calomnie?
Sunt dintr-un oras micut si am colaborat cu doua societati care dupa ce am incetat colaborarea au facut reclamatii la politie, una pentru ca nu mi-am platit taxele pe sumele incasate de la ea(lucrez la comision) , ca am folosit mail-ul si dupa icetarea activitatii, ca am sustras acte etc, alta , dupa 3 ani de la incetarea colaborarii cu ea-ca am plecat cu laptop, telefon, ca am fabricat niste autorizatii.
Ideea este ca dupa cercetari, am rezolutii pentru ambele cazuri ca acuzatiile au fost false, nejustificate si nu s-a inceput urmarire penala neexistand faptele (am rez. de la procurori)
Prin aceste actiuni mincinoase,mi-au prejudiciat imaginea, deoarece am pierdut niste contracte ( furnizez contracte societatilor in schimbul comisioanelor) , plus ca orasul este mic si totul se afla foarte usor , iar imaginea mea este foarte sifonata.
Apoi stresul de a fi anchetat este foarte mare , mai ales ca sunt cardiac si am si hipertensiune, ceea ce mi-a provocat si mai mari neplaceri.
Asadar, poate cineva sa-mi spuna(legal, cu articole de lege) daca cu aceste dovezi, pot actiona in justitie aceste societati pentru daune morale , prejudiciu imagine sociala, profesionala si probleme medicale, calomnie , insulta ? Exista asa ceva la noi?
Multumesc tuturor celor care ma pot ajuta cu un sfat.
Cu stima,