avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Daune pentru prejudiciu imagine sociala si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Daune pentru prejudiciu imagine sociala si profesionala. Rog ajutor !

Buna ziua,

Va rog daca poate cineva sa ma informeze, pot actiona doua societati in judecata, solicitand daune pentru prejudiciu imagine si calomnie?
Sunt dintr-un oras micut si am colaborat cu doua societati care dupa ce am incetat colaborarea au facut reclamatii la politie, una pentru ca nu mi-am platit taxele pe sumele incasate de la ea(lucrez la comision) , ca am folosit mail-ul si dupa icetarea activitatii, ca am sustras acte etc, alta , dupa 3 ani de la incetarea colaborarii cu ea-ca am plecat cu laptop, telefon, ca am fabricat niste autorizatii.
Ideea este ca dupa cercetari, am rezolutii pentru ambele cazuri ca acuzatiile au fost false, nejustificate si nu s-a inceput urmarire penala neexistand faptele (am rez. de la procurori)

Prin aceste actiuni mincinoase,mi-au prejudiciat imaginea, deoarece am pierdut niste contracte ( furnizez contracte societatilor in schimbul comisioanelor) , plus ca orasul este mic si totul se afla foarte usor , iar imaginea mea este foarte sifonata.
Apoi stresul de a fi anchetat este foarte mare , mai ales ca sunt cardiac si am si hipertensiune, ceea ce mi-a provocat si mai mari neplaceri.

Asadar, poate cineva sa-mi spuna(legal, cu articole de lege) daca cu aceste dovezi, pot actiona in justitie aceste societati pentru daune morale , prejudiciu imagine sociala, profesionala si probleme medicale, calomnie , insulta ? Exista asa ceva la noi?

Multumesc tuturor celor care ma pot ajuta cu un sfat.

Cu stima,

Alte discuții în legătură

Calomnie? cristicarnisca cristicarnisca Buna ziua As dori un sfat avizat in legatura cu o fapta care mi s-a intamplat recent In luna februarie in firma au fost desfiintate niste posturi, ... (vezi toată discuția)
Ce pot face in caz de calomnie? Andreea D. Andreea D. Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat legat de urmatoarea problema: unei rude foarte apropiate, care lucreaza intr-o institutie publica si este membra a ... (vezi toată discuția)
Calomnia prin presa Mihaita Catalin Mihaita Catalin Daca in presa se publica articole despre un primar de oras (ca persoana publica nu ca persoana fizica) ca a facut.... , a refacut...., a inlesnit semnarea unor ... (vezi toată discuția)