avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce pot face in caz de calomnie?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce pot face in caz de calomnie?

Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat legat de urmatoarea problema: unei rude foarte apropiate, care lucreaza intr-o institutie publica si este membra a unui partid politic i-au fost aduse public nenumarate jigniri si acuzatii false, fara dovezi concrete sau alta baza stabila, prin intermediul unor publicatii locale din orasul in care locuieste si lucreaza, detinute de mebri unor partide politice concurente. Mentionez ca aceste articole publice afecteaza in mare masura imaginea intregii familii si doresc sa stiu daca pot fi actionati in instanta proprietarii acestor publicatii sau cum trebuie procedat. Astept cu interes raspunsul dvs. si imi cer scuze daca am ales gresit forumul.
Cu stima,
Andreea D.
Cel mai recent răspuns: Andreea D. , utilizator 14:05, 24 Noiembrie 2017
Calomnia si insulta nu mai sunt incriminate in codul penal ,se poate face o actiune civila in instanta pentru atingeri aduse onoarei si personalitatii persoanei cu posibilitatea solicitarii de daune morale.Problema este relativ complexa necesita sprijinul unui avocat.Succes.
Multumesc pentru raspunsul prompt. Legat de ziare si publicatii online nu exista nicio lege care sa impiedice adresarea de jigniri, injurii, etc la adresa unei persoane?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insulta si calomnie ContSters327794 ContSters327794 Poate ma ajuta cineva...o vecina mi-a adus injurii grave si acuzatii nefondate vorbe urate pe care nu le pot scrie aici.Daca o dau in judecata mai sunt ... (vezi toată discuția)
Injuratul unei persoane -unde se clasifica ? popo_acas popo_acas Buna ziua , Nu stiu daca am pus intrebarea unde trebuie ; deci , cind injuram de mama o persoana de fapt ce reglementare incalcam ? in ce categorie ... (vezi toată discuția)
Cum sa fac sa depun o sesizare ionelsoare ionelsoare Buna ziua, Incep prin a va spune ca sunt fuctionar pubilc in cadrul administratiei locale iar in dimineata zile de 20.11.2014 am participat la stingerea ... (vezi toată discuția)