avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum sa fac sa depun o sesizare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum sa fac sa depun o sesizare

Buna ziua,
Incep prin a va spune ca sunt fuctionar pubilc in cadrul administratiei locale iar in dimineata zile de 20.11.2014 am participat la stingerea unui incendiu din localitatea unde locuiesc si muncesc. In timpul acestei actiuni un grup de trei femei au benevoit sa-mi aduca injurii, calomii si sa instige la violenta pe cei prezenti la incendiu, asupra mea si a lucratorilor din primarie pe motive total neintemeiate. Mai mult de atat, doua dintre persoane au ajuns la acte minore de violenta asupra mea.Nu se impunea nici pe departe sa se ajunga la asemenea acte din partea dumnealor atat timp cat noi am actionat cat s-a putut de bine si la timp impreuna cu 4 autospeciale pentru stingerea incendiilor.
Drept urmare va rog sa ma ajutati cu sfaturi ce trebuie sa fac, cum sa fac si cui sa ma adresez , pentru ca aceste persoane sunt in mod frecvent prezente cu asemenea injurii, calomii, etc. la diferite actiuni.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 12:20, 21 Noiembrie 2014
Faceti o plangere la politie.
Da, asta e sigur, dar trebuie respecatate anumite reguli? Sau fac o plangere simpla cu cele intamplate;
Insulta si calomnia nu mai sunt prevazute in noul cod penal,aveti posibilitatea de a formula o actiune in civil putand solicita daune morale pt atingeri aduse onoarei si reputatiei dvs,aveti varianta formularii unei plangeri penale pentru lovire si alte violente sau chemati politia in viitor cand mai aveti actiuni pt a amenda persoanele recalcitrante pt tulburarea linistii si ordinii publice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot da pe cineva in judecat pt calomie? claudia_c_c claudia_c_c Buna ziua! As dori sa stiu daca pot da pe cineva in judecat pt calomie? Mi-a facut plangere penala fara nici o dovada , fara martori, banuiesc ca doar sa ma ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - pot da in judecata pentru calomnie si insulta? robert1979 robert1979 imi pot da in judecata sora pentru calomnie si insulta,si daca da,unde sa ma adresez?Va multumesc (vezi toată discuția)
Care sunt sanctiunile pentru insulta? Dana Marin Dana Marin Buna dimineata, Ar putea cineva sa ma ajute sa-mi spuna in caz ca cineva te insulta, faci o plingere penala pentru insulta, ce sanctiuni sau pedepse ar ... (vezi toată discuția)