Va rog, daca vreti sa ma ajutati cu cateva informatii. Exista urmatoarea situatie :
Sot si sotie au datorii fiscale. Ambii au popriri pe pensii , in procente de cate 30% lunar, fiecare. In aceste conditii, este posibil cumva ca, unul din soti sa preia datoria celuilalt, semnand cumva un angajament sau sa-si exprime acordul maririi procentului lunar retinut din pensie , eliberandu-l astfel de orice obligatie fiscal pe celalalt sot ? Si daca DA, care ar fi articolul de lege care permite asa ceva si care ar fi procedura. Va multumesc frumos !
PS
Nu am stiut exact la ce categorie sa adresez intrebarea mea.
Din cele citite mai sus eu, nu am inteles ceva. Daca mi-as amplasa in curte, o rulota, fara sa aiba utilitati de vre-un fel dar, as folosi-o ca bucatarie de vara, mi-ar trebui autorizatie de vre-un fel? Si, cel mai important, daca rulota este scoasa din circulatie, trebuie sa platesc vre-un impozit, fie si ca anexa in gospodarie? Multumesc !
Am o mare, mare rugaminte la cine ma poate ajuta cu o informatie ! Recent a aparut in monitor :
Decizia nr. 1.085 din 14 octombrie 2008 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 146, art. 246, art. 2481, toate din Codul penal, art. I pct. 51 din Legea nr. 278/2006 pentru modificarea si completarea Codului penal, precum si pentru modificarea si completarea altor legi si art. 3 din Legea nr. 31/1968 pentru punerea in aplicare a Codului de procedura penala al Republicii Socialiste Romania din 12 noiembrie 1968
Pe mine m-ar interesa sa-mi indicati o adresa unde pot citi in clar modificarile aduse la :
"Consecinţe deosebit de grave ''
Art. 146. - Prin consecinţe deosebit de grave se înţelege o pagubă materială mai mare de 200.000 lei sau o perturbare deosebit de gravă a activităţii, cauzată unei autorităţi publice sau oricăreia dintre unităţile la care se referă art. 145, ori altei persoane juridice sau fizice."
Adica, care este suma actuala pentru care se considera ''fapta deosebit de grava'' si care sunt pedepsele.
Multumesc mult !