Ok. Chiar presupunand ca ar putea face contract de vanzare-cumparare prin banca pentru a dovedi ca banii chiar s-au platit vanzatorului, imi inchipui ca asta presupune cheltuieli suplimentare cu notarul care daca imi aduc bine aminte taxeaza un procent din valoarea tranzactiei neputandu-se subevalua valoarea apartamentului, plus impozit catre stat. credeti ca in cazul unui contract de intretinere ar aparea astfel de cheltuieli, in cazul in care nu se specifica nici o suma (valoare)?
Va multumesc mult pentru raspunsurile promte. Recunosc ca nu stiam de posibilitatea incheierii unui contract de intretinere si se pare ca aceasta este optiunea recomandata de cei mai multi. Banuiesc ca acest contract de intretinere se incheie la un notar public. Fiica dorea ca inainte de orice apartamentul sa fie platit in intregime si de aceea a facut eforturi pentru a plati ratele inainte de termen. In cazul acestui contract de intretinere banuiesc ca nu este nevoie ca apartamentul sa fie achitat in intregime, eventual se poate specifica in contractul de intretinere ca fiica sa preia ratele?
Pentru a nu aparea probleme de genul evacuare din apartament am sfatuit-o ca oricare ar fi alegerea ei, sa nu o faca in favoarea copiilor fiicei ci chiar in favoarea fiicei, dar daca se hotaraste la contract de vanzare-cumparare catre fiica mai poate avea vreo protectie in acest sens (in afara de buna credinta a fiicei). Si in acest caz de vanzare-cumparare mai poate emite fiul vreo pretentie, trebuie consultat in caz de vanzare-cumparare?. (Am vazut chiar pe acest forum cazuri cand copii aveau pretentii de mostenire chiar inainte de decesul parintilor in momentul in care acestia se hotarau sa vanda din proprietati)
Familie cu 2 copii, sotii divortati acum 25 de ani fiecare ramanand cu un copil in intretinere mama cu fata si tatal cu baiatul. Familia tatalui a interzis accesul sotiei la baiatul aflat in intretinerea lor avand si o atitudine violenta si dispretuitoare fata de mama si de fiica aflata in intretinerea acesteia aceasta atitudine fiind transmisa si baiatului. Intre timp tatal a decedat, dar exista semne ca fiul are pretentii de la mama sa. Mama vrea sa se asigure ca de apartamentul proprietate in care locuieste platit in mare parte din banii familiei fiicei, va beneficia doar fiica. Intrebarea este care este cea mai potrivita abordare pentru a se evita orice revendicare din partea oricui in afara de fiica. Testament in favoarea fiicei sau copiilor acesteia, donatie sau contract de vanzare-cumparare intre mama si fiica? Multumesc anticipat.