Multumesc pentru raspuns, intre timp m-am consultat cu un jurist. Legile citate le-am gasit si eu , insa sunt interpretabile, si fiecare poate interpreta in folosul lui.Nu vorbeam de distribuirea datelor ci daca e legal sau nu sa-mi montez camere in curte, si am aflat ca este, am tot dreptul sa-mi supraveghez casa si tot ce intra in proprietatea mea, adica si gardul, singura varianta e sa se intenteaze un proces civil de catre cealalata parte (care e destul de costisitor si de lunga durata) si nu e sigur ca va obtine rezultatul dorit.
Multumesc pentru raspuns. Am citit legile, insa sunt interpretabile.Atata timp cat sistemul e montat de o firma autorizata, nu intentionez sa prelucrez datele si sa le public , camerele sunt amplasate pe domeniu privat , nu am identificat momentan nici o problema. Poate contesta in instanta doar daca are dovezi ca se capteaza imagini si de pe proprietatea lui, nu? Vreau sa supraveghez si gardul, poate asa nu mai arunca nimic peste gard.
Buna ziua,
Am montat un sistem de supraveghere video in curtea proprie iar vecinul este deranjat ca una dintre camere "bate" si la el in curte, proprietatile fiind destul de inghesuite. Intrebarea este daca exista o baza legala conf. careia sa ma actioneze in instanta?Multumesc.