avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Activitate Andrei-Ionuț COCÎRLĂU

Activitate Andrei-Ionuț COCÎRLĂU

Am solicitat si sa consult actele dosarului si deocamdata nu am primit aprobarea cererii. Procurorul imi spune sa astept ca se efectueaza cercetari, iar politia judiciara spune ca a transmis dosarul la Parchet si trebuie data solutie.

Pot face o noua solicitare prividn comunicarea stadiului urmaririi penal? Adica am facut o cerere in decembrie 2015 si una la inceputul lui iunie, 2016 si n-am primit raspuns deocamdata.

Multumesc de raspuns!
Bună seara,

Conform art. 81 alin. (1) lit. d) din C. proc. pen, "dreptul de a fi informată, INTR-UN TERMEN REZONABIL, cu privire la stadiul urmăririi penale, la cererea sa expresă, cu condiţia de a indica o adresă pe teritoriul României, o adresă de poştă electronică sau mesagerie electronică, la care aceste informaţii să îi fie comunicate"

Prin termen rezonabil, ce perioadă de timp se înţelege? Până în 15 -20 dezile?

O seară minunata!
Buna ziua,

As dori sa fac o cerere de urgantare a solutionarii dosarului penal deoarece treneaza de ceva ani la parchet. Care este art. din C.proc.pen. care prevede urgentarea solutionarii dosarului penal?

Va multumesc frumos!
Discuție Suspendare
Bună ziua,

Sancţiunile disciplinare aplicate elevilor conform R.O.F.U.I.P. sunt suspendate până la rămânerea definitivă a acestora?

În mod nelegal am fost sancţionat cu mutarea disciplinară la o altă unitate de învăţământ pentru nişte abateri inexistente. Am venit cu martori şi înregistrari audio, însă nu au vrut sa se aprobe proba cu martori şi înregistrări.

După ce contest sancţiunea disciplinară la Consiliul de Administraţie al unităţii de învăţământ urmează să depun plângere la Tribunal. Am citit în lege că pentru suspendarea actelor până la judecarea fondului trebuie depusă o cerere în acest sens, cu motive.

Vă multumesc!
Nu a fost solutie de clasare, ci solutie de renuntare la urmarirea penala. Deci trebuie sa se continue urmarirea penala si pentru infractiunile pentru care s-a renuntat la urmarirea penala?
Buna seara,

Judecatorul de camera preliminara mi-a admis plangere impotriva solutiei de renuntare la urmarirea penala si a dispus continuarea urmaririi penale pentru infrac. prev. de art 206 Cp.p si art 208 C.p. si inceperea urmaririi penale pentru sav. infract. prev. de art 208 alin. 2 C.p.
Am fost audiat din nou la politie si am aratat ca a fost comisa si infract. de santaj, prin amenintarea "Daca nu iti retragi plangerea de la Judecatorie te vom omori". Am aratat ca am fost constrans prin amenintare sa fac ceva, astfel, mi s-a creat o stare de temere.
Lucratorii politiie mi-au spus ca se va incepe urmarirea penala pentru sav. infract. prev. de art. 207 alin. 1 C.p. si art. 208 alin. 2 C.p. Si am intrebat ce se va face in legatura cu infract. prev. de art. 206 alin. 1 C.p. si art. 208 alin. 1 C.p. si mi s-a spus ca nu se stie daca se va mai redeschide urmarirea penala pentru aceste 2 infractiuni.

Judecatorul a dispus continuarea urmaririi penale, deci nu trebuie sa se redeschida urmarirea penala?

Multumesc frumos!
Buna seara!

Am si eu o nelamurire referitoare la art. 84 alin. (1) din Legea nr. 1/2011, Actualizata, care prevede "Elevii din invatamantul obilgatoriu, profesional si liceal acreditat/autorizat, beneficiaza de trarif redus cu 50% pentru transportul local in comun, de suprafata, naval si subteran, precum si pentru transportul intern auto, ferivial si naval, pe tot parcursul anului calendaristic".

Prin transport local in comun ce vor sa spuna?
Adica, spre exemplu, daca vin dintr-o comuna la oras la Liceu, se pune ca fiind transport local in comun? Sau se refera ca vin de la periferia orasului in centrul si platesc abonaentul doar jumatate?

Va multumesc!
Răspuns la discuția Renuntarea la urmarirea penala
Nu, nu a fost intrebat. Conform art. 318 CPP, obligatia putea fi impusa dupa consultarea suspectului.

Dosarul este de 2 ani la Parchet, politia a propus renuntarea la urmarirea penala fara a dispune continuarea urmaririi penale deoarece nu erau destul probe ca fapta a fost comisa, insa, la inceputul lunii ianuarie, dupa ce am sesizat eu ca anumite acte din dosarul in care sunt parte vatamata nu sunt semnate de mine ci de organele de cercetare penala, dupa 2 zile, a venit politia acasa si a luat tatalui meu delcaratie de suspect, atat.

Pot face plangere impotriva solutiei? Adica daca se publica decizia CCR in M.o. se poate dispune continuarea urmaririi penale intrucat solutia este fara suport legal?

Va multumesc frumos!
Bună seara,

Zilele trecute tatăl meu a primit de la Parchetul de pe langă Judecătoria de jurisdicţie o Ordonanţă de renunţare la urmărirea penală prin care este obligat la prestarea unei munci nenumărate în folosul comunităţii timp de 30 de zile.

"Persoana vătămată" a depus plângere pentru ameninţare, însă nu a fost nimic. tatăl meu s-a cercetat cu soţul acesteia, şi şi-au adresat doar injuri, persoana vătămată nici nu a fost de faţă la scandal.

A depus plângere pentru ameninţare cu moarte, a adus la martor pe soacra sa. Tatăl meu a declarat faptul că nu a ameninţat cu moarte, partea vătămată nefiind nici măcar la locul incidentului, eu am declarat la fel.

Din câte ştiu, art. 318 este delcarat neconstituţional şi zilele următoare urmează să se publice decizia în M.o.

Dacă fac plângere împotriva soluţiei de renunţare la urmărirea penaă (solicitând clasarea deoarece fapta nu există) şi se publică Decizia Curţii COnstituţionale în M.o., se poate revoca ordonanţa şi se poate dispune continuarea urmăririi penale?

O seara minunata!
Răspuns la discuția Ce se intampla?
Bună ziua,

Sincer să fiu, acum nu prea mai mă interesează ce o să conţină decizia CCR, plângerea împotriva soluţiei de renunţare la urmărirea penală mi-a fost admisă de către judecător.