Zilele trecute tatăl meu a primit de la Parchetul de pe langă Judecătoria de jurisdicţie o Ordonanţă de renunţare la urmărirea penală prin care este obligat la prestarea unei munci nenumărate în folosul comunităţii timp de 30 de zile.
"Persoana vătămată" a depus plângere pentru ameninţare, însă nu a fost nimic. tatăl meu s-a cercetat cu soţul acesteia, şi şi-au adresat doar injuri, persoana vătămată nici nu a fost de faţă la scandal.
A depus plângere pentru ameninţare cu moarte, a adus la martor pe soacra sa. Tatăl meu a declarat faptul că nu a ameninţat cu moarte, partea vătămată nefiind nici măcar la locul incidentului, eu am declarat la fel.
Din câte ştiu, art. 318 este delcarat neconstituţional şi zilele următoare urmează să se publice decizia în M.o.
Dacă fac plângere împotriva soluţiei de renunţare la urmărirea penaă (solicitând clasarea deoarece fapta nu există) şi se publică Decizia Curţii COnstituţionale în M.o., se poate revoca ordonanţa şi se poate dispune continuarea urmăririi penale?
Nu, nu a fost intrebat. Conform art. 318 CPP, obligatia putea fi impusa dupa consultarea suspectului.
Dosarul este de 2 ani la Parchet, politia a propus renuntarea la urmarirea penala fara a dispune continuarea urmaririi penale deoarece nu erau destul probe ca fapta a fost comisa, insa, la inceputul lunii ianuarie, dupa ce am sesizat eu ca anumite acte din dosarul in care sunt parte vatamata nu sunt semnate de mine ci de organele de cercetare penala, dupa 2 zile, a venit politia acasa si a luat tatalui meu delcaratie de suspect, atat.
Pot face plangere impotriva solutiei? Adica daca se publica decizia CCR in M.o. se poate dispune continuarea urmaririi penale intrucat solutia este fara suport legal?