Intamplarea este recenta , 17.06.2014 orele 06.45-06.58 (tin minte caci pierdeam alt autobuz catre munca). Deci totul incepe cu statia 13 Septembrie unde in dimineata asta asteptam un trolebuz catre Depoul Alexandria, traseu care stiam ca are un magnet in a atrage controlorii . Abonamentul meu este valabil pe toate liniile si atunci cand vad 96 urc fara prea multe griji. In statia Manea Serban urca 3 tipi care aproape ca nu “strigau” ca vine controlul. Bineinteles ca atunci cand unul dintre ei a ajuns destul de repede la aparat a bagat cartela si a aparut pe toate cuvantul magic “CONTROL” . Au inceput sa isi faca meseria si au gasit 2 persoane fara bilet , un tip si o doamna . Controlorul care a descoperit-o a inceput un adevarat scandal cu femeia respectiva despre bilet , etc. Treaba este ca in statia Depoul Alexandria doamna a incercat sa coboare pe la usa din mijloc , loc unde ma aflam si eu, dar controlorul a apucat-o de mijloc si nu i-a dat drumul , blocand astfel coborarea calatorilor. Atunci am pus mana pe bratul controlorului in ideea de a se da deoparte pentru a putea cobori insa fara a-l brusca.
Eeeee de aici incepe tambalaul !
In acel moment individual parca a luat foc si a inceput o adevarata cruciada verbala, care a evoluat exponential ca intensitate si duritate in exprimare, despre bun simt , corectitudine , plata biletelor si de ce ma bag eu sa o ajut pe doamna respectiva . Imediat ce soferul a observat in oglinda ca a inceput nebunia a inchis usile , blocandu-ma astfel in trolebuz impreuna cu cele 2 persoane gasite fara bilet. Absurdul situatiei este ca eu nu am fost controlat de baietii “in costum “ ei insistand sa aduca injurii asupra persoanei mele ( ceea ce denota o adevarata “valoare de caracter” si o pregatire profesionala pe masura) si facand presiuni sa platesc eu amenda doamnei. Toate incercarile mele pasnice de a cobori au fost zadarnicite de cel mai abitir controlor , destul de bronzat pentru luna iunie , care a fost cel care a facut injuriile la adresa mea si care se tinea bine de barele verticale , acesta fiind situat intre mine si usa din fata ce era singura deschisa. Nesimtirea lui a continuat si dupa ce doamna a coborat el fiind pusi in continuare pe injurii si incercand sa ma faca sa platesc 50 de lei amenda pentru doamna respectiva. Pana la urma s-a plictisit , cred, si am avut acces la usa din fata pe unde am iesit caci pierdeam celalalt autobuzul care intra in statie .
Asa ca ma/va intreb :
De ce sa platesc eu pentru altii care nu au bilet ?
De ce sa fiu tratat cu dispret de controlori pe care pana la urma eu si alti calatori ii platim ?
De ce sa fiu sechestrat in trolebuz doar pentru ca un controlor este nesimtit si face abuz?
De ce comportamentul controlorilor se modifica (in rau) atunci cand nu sunt camere instalate in mijloacele de transport?
Cine in cazul asta putea sa imi plateasca ziua de munca pe care eu as fi putut sa o pierd?
Ce solutie propuneti pentru acest caz?