avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Solutie comportament controlori RATB
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Solutie comportament controlori RATB

Intamplarea este recenta , 17.06.2014 orele 06.45-06.58 (tin minte caci pierdeam alt autobuz catre munca). Deci totul incepe cu statia 13 Septembrie unde in dimineata asta asteptam un trolebuz catre Depoul Alexandria, traseu care stiam ca are un magnet in a atrage controlorii . Abonamentul meu este valabil pe toate liniile si atunci cand vad 96 urc fara prea multe griji. In statia Manea Serban urca 3 tipi care aproape ca nu “strigau” ca vine controlul. Bineinteles ca atunci cand unul dintre ei a ajuns destul de repede la aparat a bagat cartela si a aparut pe toate cuvantul magic “CONTROL” . Au inceput sa isi faca meseria si au gasit 2 persoane fara bilet , un tip si o doamna . Controlorul care a descoperit-o a inceput un adevarat scandal cu femeia respectiva despre bilet , etc. Treaba este ca in statia Depoul Alexandria doamna a incercat sa coboare pe la usa din mijloc , loc unde ma aflam si eu, dar controlorul a apucat-o de mijloc si nu i-a dat drumul , blocand astfel coborarea calatorilor. Atunci am pus mana pe bratul controlorului in ideea de a se da deoparte pentru a putea cobori insa fara a-l brusca.
Eeeee de aici incepe tambalaul !
In acel moment individual parca a luat foc si a inceput o adevarata cruciada verbala, care a evoluat exponential ca intensitate si duritate in exprimare, despre bun simt , corectitudine , plata biletelor si de ce ma bag eu sa o ajut pe doamna respectiva . Imediat ce soferul a observat in oglinda ca a inceput nebunia a inchis usile , blocandu-ma astfel in trolebuz impreuna cu cele 2 persoane gasite fara bilet. Absurdul situatiei este ca eu nu am fost controlat de baietii “in costum “ ei insistand sa aduca injurii asupra persoanei mele ( ceea ce denota o adevarata “valoare de caracter” si o pregatire profesionala pe masura) si facand presiuni sa platesc eu amenda doamnei. Toate incercarile mele pasnice de a cobori au fost zadarnicite de cel mai abitir controlor , destul de bronzat pentru luna iunie , care a fost cel care a facut injuriile la adresa mea si care se tinea bine de barele verticale , acesta fiind situat intre mine si usa din fata ce era singura deschisa. Nesimtirea lui a continuat si dupa ce doamna a coborat el fiind pusi in continuare pe injurii si incercand sa ma faca sa platesc 50 de lei amenda pentru doamna respectiva. Pana la urma s-a plictisit , cred, si am avut acces la usa din fata pe unde am iesit caci pierdeam celalalt autobuzul care intra in statie .
Asa ca ma/va intreb :
De ce sa platesc eu pentru altii care nu au bilet ?
De ce sa fiu tratat cu dispret de controlori pe care pana la urma eu si alti calatori ii platim ?
De ce sa fiu sechestrat in trolebuz doar pentru ca un controlor este nesimtit si face abuz?
De ce comportamentul controlorilor se modifica (in rau) atunci cand nu sunt camere instalate in mijloacele de transport?
Cine in cazul asta putea sa imi plateasca ziua de munca pe care eu as fi putut sa o pierd?
Ce solutie propuneti pentru acest caz?
dorui a scris:
Asa ca ma/va intreb :
De ce sa platesc eu pentru altii care nu au bilet ?

Abuz. Plangere la organul ierarhic si la politie (daca aveti martori sau inregistrari este de ajutor).


dorui a scris:
Asa ca ma/va intreb :
De ce sa fiu tratat cu dispret de controlori pe care pana la urma eu si alti calatori ii platim ?

Abuz. Romania.
Solutia : emigrarea (dar nu-i o solutie :) )


dorui a scris:
Asa ca ma/va intreb :
De ce sa fiu sechestrat in trolebuz doar pentru ca un controlor este nesimtit si face abuz?

Abuz, infractiune. Dar trebuie dovedita ca atare. Termenul de sechestrare nu este tocmai potrivit, caci este doar un abuz (cum am mai zis).


dorui a scris:
Asa ca ma/va intreb :
De ce comportamentul controlorilor se modifica (in rau) atunci cand nu sunt camere instalate in mijloacele de transport?

Asta chiar ca nu stiu. Stiti vorba aia : Important este sa vezi ce face omu' cand nu este vazut, nu cand este vazut (in cazul nostru de camere) ... :tooth:

dorui a scris:
Asa ca ma/va intreb :
Cine in cazul asta putea sa imi plateasca ziua de munca pe care eu as fi putut sa o pierd?

Prin actiune in regres, RATB-ul si controlorii ..., plus daune morale si materiale.


dorui a scris:
Asa ca ma/va intreb :
Ce solutie propuneti pentru acest caz?

O vodca dubla si tot inainte ... sunt si lucruri bune in tara asta !! Bafta !!
(Si intrebarile dvs. au fost tot retorice)
Ultima modificare: Marți, 17 Iunie 2014
trandafir2, moderator
1. o petitie primarului general și-i puneti numerotate aceste întrebari de mai sus.Probabil, circul face parte din Programul S.F. ” Autostrazi zburatoare” ;
2. idem RATB ;
3. amândurora le solicitati sa va solutioneze Petitia cam asa: Vă solicit solutionarea integrală şi punctuală (potrivit nevoii si cerintelor punctelor mele si NU pe lângă) a prezentei şi comunicare în scris către mine în termen legal.
Nu inteleg de ce va plingeti :-p. Sa vedeti daca sinteti femeie ce se intimpla cind nu-i nimeni in zona

Vorbind la modul serios - mi s-a intimplat recent sa fiu agresata verbal dupa ce le-am adus in vedere ca in autobuz sint pentru a-si face treaba, nu la agatat. Duap o adevarat avalansa verbala - si refuzul soferului de a ma ajuta - am facut reclamatie ierarhului superior - care m-a rugat sa 'trec peste' si ca 'n-are ce sa faca', nici nu vroia sa imi dea ID-ul angajatului. Le-am zis ca in acest caz fac plingere la politie - mi s-a dat.

Insa, cum spuneam, sint femeie si imi e realmente frica sa fac plingerea la politie - oricind se poate intimpla ceva rau. Probabil ca presiuni spre Primarie sint solutia, sa se interzica angajarea puscariasilor printre controlori la modul general. Daca stie cineva demersurile legale in asa ceva, asteptam informatii
Ultima modificare: Luni, 23 Iunie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
dorui a scris:

oate incercarile mele pasnice de a cobori au fost zadarnicite de cel mai abitir controlor


Cred ca un jurist ne poate lamuri mai bine insa eu suspectez un caz de sechestrare in conditiile astea . Ceea ce, ar trebui raportat printr-o plangere politiei.

In plus, nu stiu de ce nu ati sunat imediat la 112 ? Era mai simplu si s-ar fi potolit rapid toata lumea. Eu nici nu stateam la discutii cu ei .....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatia unei amente luate in r.a.t.b ( trolebuzul 69) Andariana Andariana Buna! Astazi ma aflam in trolebuzul 69 mergeam la autogara Obor , si in statie cand trebuia sa cobor au urcat controlorii care mi-au pretins biletul . ... (vezi toată discuția)
controlori ratb IsBlacks IsBlacks am si eu urmatoarele intrebari: 1. Un controlor ratb are dreptul de a lua de la mine buletinul? deoarece eu stiu ca trebuie prezentat, nu inmanat 2. ... (vezi toată discuția)
Amenda abuziva regia autonomă de transport Iuli81an Iuli81an Fiind intr-o vizita de 4 zile intr-un oras din provincie la intoarcere spre casa in data de 21 Mai in jurul orelor 10:30 - 11:00 am folosit unul din mijloacele ... (vezi toată discuția)