avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Activitate elenao

Activitate elenao

Buna ziua,

As dori sa stiu daca banca are dreptul sa puna poprire pe drepturile de autor, adica sa retina toata suma, tinand cont de faptul ca aceasta suma reprezinta un venit periodic.Multumesc!
Buna seara!As dori sa va prezint speta urmatoare:daca un membru al familiei a imprumutat o suma de bani pt 1 luna si nu a putut onora termenul, nestiind ca la termenul promis o poprire i-a luat tot salariu si a cerut o amanare, persoana respectiva a inceput cu hartuirea la locul de munca astfel ca l-a determinat sa isi dea demisia.Pe langa acest aspect sotia respectivului a trimis mesaje de hartuire si altor membri via facebook.In acest caz se poate actiona in instanta/plangere la politie?Inclusiv daune morale?Inclusiv amenintari cu venitul la adresa si facut scandal.
Răspuns la discuția voluntariatul
Buna ziua,

Sa inteleg ca eu daca am facut voluntariatul pe o perioada de 1 an, respectiv august 2011-august 2012, in cadrul programului European EVS nu mi se pot aplica prevederile acestei legi si nu mi se poate recunoaste acest an ca vechime in munca?

Multumesc anticipat!
Buna seara,
Am o nelamurire legata de promovarea in grad in conformitate cu Art 65, alin (2) a din Legea function public 188/1999 revizuita.
In anul 2011 am fost promovata pe grad principal.In perioada 08.2011-31.07.2012 am avut suspendare deoarece am fost plecata cu un proiect in alta tara. Proiectul s-a desfasurat in domeniul in care lucrez si a fost un proiect de voluntariat european( European Voluntary Service). In iunie 2014 se va desfasura examenul de promovare in grad.
As dori sa stiu daca indeplinesc conditiile conform de vechime necesare conform Art 65(2) a si daca anul in care am facut voluntariatul imi poate fi recunoscut ca vechime dat fiind faptul ca exista Legea voluntariatului( varianta modificata) care face trimitere in acest sens.
Va multumesc anticipat!