Bunaziua,m-am angajat de o luna si o saptamana la o firma care se ocupa de autostrazi,am fost apelat telefonic de catre patroana in vederea angajarii ca sofer si stivuitorist!Am autorizatie stivuitorist si permis conducere...Am discutat la telefon conditiile de salarizare si am fost de acord!Punctul de lucru se afla la Alba-Iulia,am venit la cazarea care o plateste firma,am inceput lucrul,toate bune si in regula,diurna la zi platita corect,decont drum!A venit ziua de salariu,m-a amanat cateva zile pe motiv ca nu are bani atunci-i-am primit pana la urma,a doua transa de salariu era pe 15 aprilie,pe 13,am plecat in libere ca era Pastele,am o saptamana si ceva de cand stau acasa ca nu are bani sa imi plateasca salariul dar nici la munca sa nu vin!Am o rugaminte,spuneti-mi ce pasi sa urmez ca sa imi iau salariul pe care am muncit si sa imi dau demisia!Mentionez ca ii sun si rar raspunde si imi spune ca momentan nu au primit bani si sa astept!Nu am semnat nici un contract de munca si nici protectia muncii!
eu am patit la fel,am fost la I.T.M. si am facut o declaratie unde am lucrat ce sa intamplat,am depus-o,am luat nr de inregistrare,iar acum astept,am primit 2 scrisori ca se ocupa de caz,acum astept...
am ceva dovada si proprietarul stie ca banii sunt la ea si urma ca atunci când sunt gata actele finale sa plateasca mama ei-soacra- banii si avea facuta si procura sa semneze actele pt ca noi eram in CYPRU,dar eu am venit acasa si actele sunt gata iar banii sunt la banca si mi-au spus parintii ei ca nu vor sa ii mai dea ca ea nu mai vrea casa.
da,este adevarat,am achitat 5000 euro,mai trebuie inca 3000,acesti 3000 de euro ii aveam,dar ii detine ea intrun cont bancar dar nu mai vrea sa ii dea,eu acum ce trebuie sa fac,sa cumpar casa si sa ii dau si jumatate ei?da stiu,este complicat ce se intampla,dar eu am acceptat sa o platesc eu iar ea a spus ca nu o mai intereseaza casa,iar acum s-a gandit mai bine si vrea si jumătate la casa.-Mentionez ca aceasta casa a fost cumparata la rosu fara acoperis,iar acum locuiesc in ea,banii eu i-am bagat eu in ea,cum sa pot eu acum sa impart jumătate-jumătate cu ea...iar pe antecontract eu sunt cumparator.
Bunaziua,am o intrebare,va rog sa ma ajutati,am trait 5 ani cu sotia mea,casatoriti de 3 ani ,am cunoscut-o in CYPRU,ea fiind romanca,din septembrie 2013 eu am venit in Romania definitiv pt ca nu am mai avut de munca,am cumparat o casa dar in momentul de fata nu este pe numele nostru pt ca nu a fost achitata final,sotia ramanand in CYPRU la munca,iar ea din februarie 2014 am aflat de la prieteni si a confirmat si ea,ca locuieste deja si este impreuna cu cineva,suntem casatoriti,ea acum imi cere divort pt ca vrea sa isi refaca viata.in acest moment,eu vreau sa ii dau divortul,dar ea vrea si parte la casa care am cumparat-o,dar va intreb-ce drepturi are ea la casa si eu ce pot sa fac in acest caz,pt ca ea deja este cu altcineva si cred ca se poate numi-parasire de domiciliu conjugal,ce drepturi mai are ea la mine sau eu la ea din moment ce ma insala iar eu am investit in casa si nu o mai vreau langa mine.multumesc!