avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Activitate charlliee23

Activitate charlliee23

Persoana este in concediu medical, in fisa medicala scriind ceva de genul ca este recuperabil, astfel isi poate pastra postul. Boala este recurenta deci de vreo 6 ani s-a intamplat de 3 ori in perioada in care acesta a lucrat in primarie si si-a recuperat de fiecare data slujba.
O persoana din familia mea sufera de tulburare bipolara. Acesta lucreaza in cadrul primariei si tot in acest cadru a facut numeroase plangeri indreptate spre un coleg corupt, problema fiind ca aceste este de asemenea foarte influent toate aceste plangeri au fost ignorate, ba mai mult persoana suferind de aceasta boala nu are credibilitate tocmai datorita bolii. Sotia acestuia a fost amenintata ca va fi data in judecata pentru toate actiunile sotului ei pe motiv ca aceasta ar raspunde de ele, sotul neputand da socoteala pe motiv ca sufera de boala numita mai sus. Acuzatia ar fi ca sotul dansei l-a calomniat pe acuzator, si ca ea va trebui sa plateasca daune. Intrebarea mea este daca este intr-adevar posibila acesta acuzatie sau e menita doar sa o sperie pe sotie ca aceasta sa isi forteze sotul sa se interneze ?
Va multumesc mult !
Sunt minor (17 ani) si as dori sa lucrez 8 ore in loc de 6, din motive, cred eu, lesne de inteles. Stiu ca legea prevede ca 6 e maximul de ore ce pot fi lucrate de un minor, dar as dori sa stiu daca exista vreo posibilitate de a semna un acord, de catre parinti poate, ca sa pot fi angajat pe mai mult de 6 ore/zi.
Va multumesc !