avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Program de lucru mai mare de 6 ore (minor)
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Program de lucru mai mare de 6 ore (minor)

Sunt minor (17 ani) si as dori sa lucrez 8 ore in loc de 6, din motive, cred eu, lesne de inteles. Stiu ca legea prevede ca 6 e maximul de ore ce pot fi lucrate de un minor, dar as dori sa stiu daca exista vreo posibilitate de a semna un acord, de catre parinti poate, ca sa pot fi angajat pe mai mult de 6 ore/zi.
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:12, 21 Iunie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Nu aveti cum sa incheiati un astfelde acord , intucat CodulMuncii prevede expres ca, in cazul tinerilor în vârstă de până la 18 ani durata timpului de muncă este de 6 ore pe zi şi de 30 de ore pe săptămână.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract munca minor peste 16 ani Ihesselink Ihesselink Buna ziua. In cazul in care doresc sa angajez o persoana minora, cu varsta peste 16 ani, pe perioada verii, pot sa o incadrez la 4 ore/zi cu salariul minim ... (vezi toată discuția)
Am 17 ani și vreau sa mă angajez Razvan Bebelea Razvan Bebelea Salut , am 17 ani și vreau sa mă angajez ca paznic la profi, mai am 7 luni și fac 18 ani. As dorii sa știu și eu dacă mă poate angaja dacă am 17 ani ... (vezi toată discuția)
Angajare minori NNorbert NNorbert Buna ziua Se angajeaza un minor (este intre 15 si 16 ani,, cu 8 ore pe zi, 30 ore pe saptamana) care ar fi salariul minim pentru minorul ... (vezi toată discuția)