Imi puteti da niste detalii referitoare la ce inseamna "intinderea executarii" ? Nu am auzit de acest termen pana acum.
Suspendarea executarii pe acest motiv se poate cere ?
Multumesc
Chiar si la 2 ani de la infiintarea popririi ? Oare, dupa terminarea procesului, indiferent de rezultat, nu se aplica retroactiv aplicarea dobanzilor penalizatoare ?
Buna dimineata,
Multumesc pentru raspunsurile dvs, Desi dezamagitoare, ma asteptam la ele ... Stiu ca nu pot fi obligati sa re-esaloneze, dar ma intreb cat este de legal ca datoria aia sa creasca in continuu. La punctul 3. pe ce motiv as putea sa dau banca in judecata ?
Buna ziua,
Am si eu o situatie cu o executare silita, si as avea nevoie de un sfat.
In anul 2008 am luat un imprumut la o banca, in valoare de aproximativ 13.000 de euro. Am platit la el pana in 2011, cand am avut o situatie (am fost data afara), si de atunci nu am platit ratele. Am incercat sa duc o adeverinta la banca precum, ca salariul meu a fost mult micsorat (m-am angajat in alta parte pe un salariu mai mic decat cel pe care il aveam la data acordarii imprumutului) dar o doamna foarte binevoitoare nici nu mi-a primit cererea. In decurs de un an de zile, am mai platit niste bani pe la banca, cat am putut in fiecare luna, si am purtat discutii cu ei la telefon - ca incerc sa imi revin, sa incercam o refinantare, etc. La un moment dat, m-am trezit, si eu si sotia, cu poprire pe salariu. Exact in acea luna, eu imi schimbasem serviciul si aveam deja un salariu bunicel, mai mare decat cel de la data acordarii imprumutului. De atunci, adica de 2 ani, in fiecare luna mie mi se opresc 900 de lei pe luna, iar sotiei 200 - in total 1100 de lei. Facand un calcul, in ultimul an, am platit aproape 3000 de euro, dar suma restanta nu a scazut decat cu aproximativ 600 de euro. Ori, in acest ritm, o sa plateasca si copii mei (nenascuti inca) la acest imprumut. Scuza lor este "dobanda penalizatoare". Am incercat sa fac o cerere, din care sa reiasa ca situatia financiara s-a imbunatatit, si pot sustine rata initiala, dar nu se poate aproba decat cu un avans pe care ar trebui sa il platesc, de 1000 de euro - foarte greu se pot pune deoparte azi 1000 de euro, in conditiile in care acesta nu este singurul imprumut.
Intrebarile mele sunt :
1. Este legal ca, odata demarata procedura de executare silita, dobanda penalizatoare sa curga in continuu ?
2. De la cine ar trebui sa cer de fapt aceasta reesalonare / redresare - de la banca sau de la executor ?
3. Ce pot face ca aceste dobanzi sa nu mai fie aplicate ? In acest moment, restanta consta din principal + dobanda + penalizari.
4. In baza caror prevederi legale se poate conditiona reesalonarea de plata unui avans ?
Multumesc