avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita + dobanda penalizatoare
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita + dobanda penalizatoare

Buna ziua,
Am si eu o situatie cu o executare silita, si as avea nevoie de un sfat.
In anul 2008 am luat un imprumut la o banca, in valoare de aproximativ 13.000 de euro. Am platit la el pana in 2011, cand am avut o situatie (am fost data afara), si de atunci nu am platit ratele. Am incercat sa duc o adeverinta la banca precum, ca salariul meu a fost mult micsorat (m-am angajat in alta parte pe un salariu mai mic decat cel pe care il aveam la data acordarii imprumutului) dar o doamna foarte binevoitoare nici nu mi-a primit cererea. In decurs de un an de zile, am mai platit niste bani pe la banca, cat am putut in fiecare luna, si am purtat discutii cu ei la telefon - ca incerc sa imi revin, sa incercam o refinantare, etc. La un moment dat, m-am trezit, si eu si sotia, cu poprire pe salariu. Exact in acea luna, eu imi schimbasem serviciul si aveam deja un salariu bunicel, mai mare decat cel de la data acordarii imprumutului. De atunci, adica de 2 ani, in fiecare luna mie mi se opresc 900 de lei pe luna, iar sotiei 200 - in total 1100 de lei. Facand un calcul, in ultimul an, am platit aproape 3000 de euro, dar suma restanta nu a scazut decat cu aproximativ 600 de euro. Ori, in acest ritm, o sa plateasca si copii mei (nenascuti inca) la acest imprumut. Scuza lor este "dobanda penalizatoare". Am incercat sa fac o cerere, din care sa reiasa ca situatia financiara s-a imbunatatit, si pot sustine rata initiala, dar nu se poate aproba decat cu un avans pe care ar trebui sa il platesc, de 1000 de euro - foarte greu se pot pune deoparte azi 1000 de euro, in conditiile in care acesta nu este singurul imprumut.
Intrebarile mele sunt :
1. Este legal ca, odata demarata procedura de executare silita, dobanda penalizatoare sa curga in continuu ?
2. De la cine ar trebui sa cer de fapt aceasta reesalonare / redresare - de la banca sau de la executor ?
3. Ce pot face ca aceste dobanzi sa nu mai fie aplicate ? In acest moment, restanta consta din principal + dobanda + penalizari.
4. In baza caror prevederi legale se poate conditiona reesalonarea de plata unui avans ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: bx3m , utilizator 08:30, 25 Iunie 2014
1) da;
2) de la banca, cu banca trebuie sa va intelegeti, executorul ar putea doar transmite cererea dvs;
3) sa incepeti un proces cu banca
4)contractul e legea partilor, daca vreti sa reesalonati, negociati conditiile, puteti plati eventual o suma mai mica cu titlu de avans.
Nu pot fi obligati sa va reesaloneze datoria, asta trebuie inteles.
Buna dimineata,
Multumesc pentru raspunsurile dvs, Desi dezamagitoare, ma asteptam la ele ... Stiu ca nu pot fi obligati sa re-esaloneze, dar ma intreb cat este de legal ca datoria aia sa creasca in continuu. La punctul 3. pe ce motiv as putea sa dau banca in judecata ?
Creste rapid pt ca penalitatile se calculeaza la suma datorata si cum tot creditul a fost declarat scadent anticipat se calculeaza la cat v-a ramas de plata si va dati seama ca un procent aplicat la o suma mai mare va creste datoria mult si repede.
Motive de judecata ati putea gasi in contract.
Puteti cere intai explicatii cu privire la suma pretinsa.


Chiar si la 2 ani de la infiintarea popririi ? Oare, dupa terminarea procesului, indiferent de rezultat, nu se aplica retroactiv aplicarea dobanzilor penalizatoare ?
daca veti contesta intinderea executarii, o puteti face oricand.
Poprirea nu se ridica decat daca veti cere si se va admite suspendarea executarii.

Alte discuții în legătură

Poprire salariu, executare silita contract credit kty80 kty80 Buna ziua, In 2007 am facut un credit de nevoi personale in valoare de 7200 euro la [] Dupa ceva timp, denumirea bancii s-a schimbat in []. Dupa venirea ... (vezi toată discuția)
De 1 an nu mai pot tine pasul cu ratele si dodolica dodolica dupa reducere de 25 % nu am mai putut plati ratele si am intrat la biroul de credite. pentru ca am mai putin de 1un an si sub 1000 de euro bancile nu vor sa ... (vezi toată discuția)
Rate la banca si venituri injumatatite cordis claudia cordis claudia va rog daca poate cineva sa ma ajute cu un sfat in urmatoarea situatie:am facut un credit de nevoi personale fara ipoteca si nfara giranti in 2008 cand aveam ... (vezi toată discuția)