avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire salariu, executare silita contract credit
Discuție deschisă în Executare silită

poprire salariu, executare silita contract credit

Buna ziua,

In 2007 am facut un credit de nevoi personale in valoare de 7200 euro la [] Dupa ceva timp, denumirea bancii s-a schimbat in []. Dupa venirea crizei nu am mai putut plati si am ajuns la executare ( comisionul executorului este de 4800 lei) si poprire pe salariu in cuantum de 1/3. Din 2009 tot platesc. Astazi, 08.05.2013 am sunat la banca sa vad cat ar mai fi de plata in conditiile in care popririle au fost in medie de 600 de lei lunar. Surpriza! Mai sunt de plata 5700 euro! Explicatia o dau si eu cu ghilimele: "stiti, asa este, se acopera mai greu datoria, in primii doi ani se ia dobanda" Va rog sa ma ajutati. As vrea sa pot face ceva impotriva lor mai ales ca nu am fost chemata sa semnez daca sunt sau nu de acord cu modificarea dobanzii. In plus, din ce am mai auzit, nu ar fi chiar legal sa se mai ia dobanda in cazul executarii...
Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Mai 2013
ContSters214341, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 14:59, 8 Mai 2013
Buna ziua,

Nu este adevarat ca nu se mai plateste dobanda in cazul executarii silite. Singura diferenta este ca toata suma este scadenta anticipat, cand se trece la executare silita. In plus aveti dobanda penalizatoare. Verificati exact cat este dobanda penalizatoare, adaugati-o la suma pe care o aveati de plata la data executarii silite, scadeti din aceasta suma cat ati platit intr-un an, apoi calculati iar dobanda la suma ramasa si scadeti ce ati platit intr-un an si tot asa, pana la data prezentei. Asa veti sti cam cat mai aveti de plata.
Puteti formula contestatie la executare si sa solicitati o proba cu expertiza contabila, dar mai bine platiti la credit onorariul de expert, care va fi de minim 1000 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executarea silita- suma datorata adrian20000000 adrian20000000 buna ziua..am si eu o nelamurire legata de executarea silita. in anul 2008 am luat un credit de 6000 euro de la o banca ,cu o rata de 100 de euro pe 10 ani. ... (vezi toată discuția)
Executare silita + dobanda penalizatoare bx3m bx3m Buna ziua, Am si eu o situatie cu o executare silita, si as avea nevoie de un sfat. In anul 2008 am luat un imprumut la o banca, in valoare de aproximativ ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de un sfat bogdy86 bogdy86 Am o descoperire de salariusi rata lunara nu am mai platit-o din luna ianuarie;am fost sunat de un reprezentant al bancii raiffaisen si mi-au spus ca daca nu ... (vezi toată discuția)