avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executarea silita- suma datorata
Discuție deschisă în Executare silită

executarea silita- suma datorata

buna ziua..am si eu o nelamurire legata de executarea silita. in anul 2008 am luat un credit de 6000 euro de la o banca ,cu o rata de 100 de euro pe 10 ani. am platit ratele la zi timp de 4 ani apoi am ramas odata cu taierile salariale in imposibilitatea de a mai plati ,iar banca mi a transferat creditul la o firma de recuperare care ma tot someaza sa platesc ..Intrebarea mea este daca in caz de executare silita,iar aici mentionez ca este vb de un credit de nevoi personale fara giranti,..din moment ce am platit deja peste 4800 de euro din datoria initaiala de 6000,as mai avea de platit inca 1200 euro pt recuperarea datoriei sau trebuia sa achit in continuare ratele pana la suma care trebuia returnata initial .va rog sa ma lamuriti in aceasta problema.
Ma tem că este posibil sa aveţi de plata tot cam 6000 euro, băncile percep în primii ani, în mare parte dobânda, cercetări şi calculato conform contractului, desfasuratorului de rate, desigur şi penalităţile de întârziere.
multumesc de raspuns,.....de asta ma temeam si eu .
Exista prevederi legale care stabilesc ordinea de stingere a obligatiilor. Aceste prevederi legale prevad ca dobanzile se sting primele.
Daca rata este aceeasi pe toata perioada contractului, pentru a fi suportabila de catre client, iar dobanda e mai mare in prima perioada de derulare a creditului pentru ca e calculata la o suma mai mare, cum s-ar putea stinge mai mult din credit? Matematica este o stiinta exacta, nu poate fi pacalita, nici macar de banci.

va puteti uita pe scadentar, cum se sting datoriile dvs din rata, cat reprezinta dobanda si cat principal credit si deasemenea,, tot pe scadentar puteti vedea cat a ramas de plata din credit, la momentul in care ati incetat sa mai faceti plati. La acea suma se adauga dobanzile penalizatoare si aveti raspunsul la intrebarea dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnare grafic de rambursare credit ipotecar ContSters185853 ContSters185853 Prin semnarea prezentului document, Imprumutatul declara ca a luat la cunostinta ca: 1. Valoarea ratei lunare poate fi afectata de anumiti factori externi (de ... (vezi toată discuția)
Valoarea dobanzii din rata lunara a creditului ipotecar mihailll mihailll In dec 2008 am contractat un credit ipotecar cu dobanda fixa primul an apoi variabila 6m+2,1% marja bancii. Uitandu-ma de curand pe graficul de rambursare am ... (vezi toată discuția)
Rate la banci neplatite paula84 paula84 buna ziua.in 2008 am facut un imprumut la banca in chf.dupa cum stiti francul a urcat foarte mult si acum nu mai pot plati ratele.mentionez ca este credit pt ... (vezi toată discuția)