Am o descoperire de salariusi rata lunara nu am mai platit-o din luna ianuarie;am fost sunat de un reprezentant al bancii raiffaisen si mi-au spus ca daca nu achit suma datorata de 5700 de lei voi fi inaintat in instanta,si se va adauga sumei o dobanda de 35% plus cheltuieli de judecata.Intrebarea mea este urmatoarea:daca la finalizarea procesului sunt pasibil de plata a de exemplu 10000 de RON,cu toate cheltuielile incluse,pot sa inainteze o executare silita,dar,,,eu neavand nici un fel de proprietate pe numele(cont,casa,masina etc.)si am domiciliul stabilit in casa care este proprietea tatalui meu,CE MASURI POT LUA EXECUTORII?
In masura in care nu dispuneti de bunuri (mobile sau imobile) care sa poate fi vandute in cadrul executarii silite probabil ca banca va incerca sa isi recupereze banii prin poprirea veniturilor dvs prezente sau viitoare.
daca credeti ca banca va sta cu mainele in san va inselati amarnic , o sa platiti pana la ultimul leut acum sau in viitor , banca are timp sa va astepte ca doar creste dobanda
executarea silita mobiliara se prescrie in 3 ani dar atentie executorul poate cere repunerea in termen si asa veti fi urmarit o buna perioada de timp, sau dosarul va fi inchis cu "debitor insolvabil", foarte important de stiut dobanzile se stopeaza cand se ajunge in faza executarii, apoi in acea perioada de timp de 3 ani veti fi vizitat 1 data sau de 2 ori pe an de executor care va va intreba"ce mai faceti, unde lucrati", este destul de greu de anticipat ce se poate intampla pe viitor, deoarece volumul de dosare de executare este mare, banca nu doreste sa piarda nici un ban, dar nici executorii nu au timp sa faca adrese peste adrese catre administratia financiara, sa vada ce ati mai facut ce venituri aveti sau ce bunuri ati dobandit, oricum daca nu vreti sa platiti va sfatuiesc sa fiti precaut oricand va puteti trezi cu o poprire pe salariu sau daca mosteniti ceva sau achizitionati ceva , va puteti trezi cu bunul indisponibilizat.
Dobanda banca???!
geo-vem
Am luat un credit de la o banka cu o anumita suma de bani ,nu l-am mai putut plat, am fost executat pentru suma respectiva si am am poprire pe salar , acum ... (vezi toată discuția)