am primit acasa o foaie pe care sunt scrise urmatoarele lucruri:
"Comunicare adresa
Stimate domn, in legatura cu dosarul avand datele de identificare de mai sus, in calitate de petent, va comunicam ca in termen de 10 zile de la primirea prezentei comunicari, sub actiunea anularii cererii, aveti de indeplinit obligatiile de mai jos:
B . Obligatia de a indica urmatoarele: numele si prenumele, denumirea paratului, domiciliul sau resedinta ori sediul partilor, aratarea dovezilor pe care se sprijina fiecare capat de cerere, iar pentru martori, numele, prenumele si adresa de domiciliu, resedinta. Depuneti documentele solicitate si inscrisurile doveditoare intr-un exemplar pentru instanta si cate un exemplar pentru fiecare parte, conform art 150 NCPC.
C. Obligatia de a achita taxa de timbru in cuantum de 20 de lei. Reclamantul are posibilitatea de a formula in conditiile legii, cererea de acordare a facilitatilor la plata taxei judiciare de timbru, in termen de 5 zile de la primirea comunicarii.
Nota: Sa semneze si sa stampileze pentru "conformitate cu originalul" actele depuse la dosar. Sa depuna la dosar copia cartii de identitate, certificata pentru conformitate cu originalul. Sa depuna la dosar cererea de chemare in judecata anexate in 2 exemplare. Neindeplinirea obligatiilor prevazute de art 194-197 din NCPC civila, in termenul indicat in comunicare , se sanctoneaza cu anularea cererii.
In situatia in care o parte din obligatii le-ati indeplinit pana la data primirii prezentei, va rugam sa indepliniti si celelelalte obligatii ce v-au fost puse in vedere pana la termenul precizat."
Acum incep cu nelamuririle mele: ideea e ca eu le-am atasat si trimis prin email la adresa precizata pe site-ul Judecatoriei: buletinul scanat, cererea semnata si scanata ulterior, procesul verbal scanat. Am indicat lucrurile precizate aici, deci nu inteleg de ce mi se atrage atentia asupra acestor fapte. Dovada platii a taxei de timbru am trimis-o, de asemenea, scanata. Prin urmare intreb: cu toate ca am trimis aceste inscrisuri, e posibil sa nu fie luate in considerare pentru faptul ca nu le-am depus personal la judecatorie?
Asta ar fi problema, sau trebuie sa refac cererea incercand sa o modific ?
Daca este necesara depunerea lor personal, trebuie sa imi pun semnatura pe fiecare copie declarand "conform cu originalul" ?
ok, multumesc! mi-au inregistrat cererea!
[ link extern ]
Le-am trimis un mail in care am atasat: contestatia tiparita si semnata, dar si formatul electronic al acesteia (.doc), copie C.I, sanarea procesului verbal, dovada platei taxei de timbru judiciar.
subiectul mailului a fost: ”Contestare proces verbal seria ... nr ...” . cele 15 zile de contestatie incep din momentul sosirii plicului cu amenda acasa, in caz ca n-am ridicat-o personal de la post, sau din momentul savarsirii ei?
se poate trimite prin email contestatia? am citit aici
[ link extern ]
, cum ca s-ar putea trimite prin mail chemarea in instanta. ar trebui sa trimit : dovada pentru taxa timbrului judiciar, contestatia in format electronic si copia procesului verbal?
am uitat sa mentionez ca pe procesul verbal mai scrie ca faptele prevazute sunt sanctionate de art 3 alin 1 lit b din legea 61. o sa imi redactez cate ceva si sper maine sa merg la judecatorie
o sa prezint situatia si o sa cer inlocuirea amenzii cu doar un avertisment dat fiind că nu am avut alte sancţiuni anterior, sunt student lipsit de posibilităţi materiale şi fapta este de gravitate redusă, astfel că nu există proporţionalitate între gravitatea faptei şi sancţiunea aplicată.
Stiu si eu ca pot sa o contest in termen de 15 zile, dar eu am pus alte intrebari.
Buna seara!
Acum cateva zile am venit baut din oras la mine in camin, undeva in jurul orei 1. Problema mea e ca in jurul orei 2 am iesit afara din camera si am mers pana in bucatarie sa iau putin aer, moment in care la un simplu control de rutina, politia m-a prins in bucatarie matol. Baietii au presupus ca am dat probabil chef si m-au poftit la sectie pe motivul ca am facut galagie si am zbierat/urlat (reclamatie nu cred ca a existat, politistii facand patrule prin camine in ultima perioada). Cele 2 cunostinte cu care ma intorsesem din oras, nu au putut fi considerate ca martori pe motivul ca faceau parte din anturajul meu si prin urmare nu le-au putut confirma faptul ca am stat in camera, implicit ca tocmai iesisem afara pe hol in momentul venirii lor.
Am primit amenda de 200 de lei si in procesul verbal a scris doar "art 2/legea 1991 punctul 25 - tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă;". De asemenea a mai mentionat faptul cu martorii. Evident, procesul verbal nu a fost semnat de nici un martor, iar eu nici atat, din moment ce eram beat: le-am spus din start ca nu semnez nimic beat, cu discernamantul redus.
In aceasta perioada cu meciurile de fotbal de mondial, in toate caminele din complexul studentesc de unde sunt eu, e galagie seara (unele meciuri incepand si de la ora 1), iar pe de alta parte, odata cu caldurile insuportabile de afara, mai avem si "fenomenul" studentilor care stau treji toata noaptea prin camine pana pot sa adoarma, sau iasa pe afara la o vorba pana se face o temperatura acceptabila de dormit. Vreau sa ajung la faptul ca oricine putea sa faca galagie, sunt 5 etaje, 5 bucatarii in camin, peste 500 de studenti in caminul meu, cu alte 4 camine in jurul sectiei de politie. Cu o intamplare nefericita in care ma prinde baut in camin, nu ma poate pune sub acuzare ca as fi facut nu stiu ce nebunie.
In procesul verbal nu e consemnat nimic in afara de articolul respectiv, dar eu va mentionez voua ca i-am atins si ca m-am certat cu ei (i-am atins, nu m-am batut cu ei). Mi-era si rau, eram si beat, iar ei vroiau sa ma scoata din camin sa ma duca la sectie ca pe infractor, va imaginati cum am reactionat.
Vreau sa va intreb daca am o sansa sa o contest si sa cer anularea lui prin primirea doar unui avertisment, dat fiind si faptul ca e prima mea abatere. As vrea sa-mi dovedesc nevinovatia si prin aducerea unui martor, iar in caz ca pierd procesul, vreau sa va intreb ce daune va trebui sa le platesc? Deranjul financiar ar fi pe de alta parte destul de mare, probabil ei chemandu-ma in vacanta la proces din localitatea de domiciliu + martorul meu in situatie similara.
Va multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri!
O seara buna in continuare!