avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amendã contravenționalã - art. 2 din Legea nr. ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amendã contravenționalã - art. 2 din Legea nr. 61/1991

Buna seara!

Acum cateva zile am venit baut din oras la mine in camin, undeva in jurul orei 1. Problema mea e ca in jurul orei 2 am iesit afara din camera si am mers pana in bucatarie sa iau putin aer, moment in care la un simplu control de rutina, politia m-a prins in bucatarie matol. Baietii au presupus ca am dat probabil chef si m-au poftit la sectie pe motivul ca am facut galagie si am zbierat/urlat (reclamatie nu cred ca a existat, politistii facand patrule prin camine in ultima perioada). Cele 2 cunostinte cu care ma intorsesem din oras, nu au putut fi considerate ca martori pe motivul ca faceau parte din anturajul meu si prin urmare nu le-au putut confirma faptul ca am stat in camera, implicit ca tocmai iesisem afara pe hol in momentul venirii lor.

Am primit amenda de 200 de lei si in procesul verbal a scris doar "art 2/legea 1991 punctul 25 - tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă;". De asemenea a mai mentionat faptul cu martorii. Evident, procesul verbal nu a fost semnat de nici un martor, iar eu nici atat, din moment ce eram beat: le-am spus din start ca nu semnez nimic beat, cu discernamantul redus.

In aceasta perioada cu meciurile de fotbal de mondial, in toate caminele din complexul studentesc de unde sunt eu, e galagie seara (unele meciuri incepand si de la ora 1), iar pe de alta parte, odata cu caldurile insuportabile de afara, mai avem si "fenomenul" studentilor care stau treji toata noaptea prin camine pana pot sa adoarma, sau iasa pe afara la o vorba pana se face o temperatura acceptabila de dormit. Vreau sa ajung la faptul ca oricine putea sa faca galagie, sunt 5 etaje, 5 bucatarii in camin, peste 500 de studenti in caminul meu, cu alte 4 camine in jurul sectiei de politie. Cu o intamplare nefericita in care ma prinde baut in camin, nu ma poate pune sub acuzare ca as fi facut nu stiu ce nebunie.

In procesul verbal nu e consemnat nimic in afara de articolul respectiv, dar eu va mentionez voua ca i-am atins si ca m-am certat cu ei (i-am atins, nu m-am batut cu ei). Mi-era si rau, eram si beat, iar ei vroiau sa ma scoata din camin sa ma duca la sectie ca pe infractor, va imaginati cum am reactionat.

Vreau sa va intreb daca am o sansa sa o contest si sa cer anularea lui prin primirea doar unui avertisment, dat fiind si faptul ca e prima mea abatere. As vrea sa-mi dovedesc nevinovatia si prin aducerea unui martor, iar in caz ca pierd procesul, vreau sa va intreb ce daune va trebui sa le platesc? Deranjul financiar ar fi pe de alta parte destul de mare, probabil ei chemandu-ma in vacanta la proces din localitatea de domiciliu + martorul meu in situatie similara.

Va multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri!
O seara buna in continuare!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 13:35, 26 Iulie 2014
Puteti contesta amenda primita in termen de 15 zile de la data comunicarii procesului-verbal.
Stiu si eu ca pot sa o contest in termen de 15 zile, dar eu am pus alte intrebari.
Nimeni nu va poate spune exact daca veti castiga sau veti pierde litigiul sua daca instanta anuleaza sanctiunea amenzii si o inlocuieste cu avertismentul .
Totul depinde de probatoriul administrat in cauza .

in caz de pierdere a litigiului , veti suporta plata amenzii plus eventualele cheltuieli de judecata stabilite in sarcina dvs de catre instanta de judecata.
am uitat sa mentionez ca pe procesul verbal mai scrie ca faptele prevazute sunt sanctionate de art 3 alin 1 lit b din legea 61. o sa imi redactez cate ceva si sper maine sa merg la judecatorie

o sa prezint situatia si o sa cer inlocuirea amenzii cu doar un avertisment dat fiind că nu am avut alte sancţiuni anterior, sunt student lipsit de posibilităţi materiale şi fapta este de gravitate redusă, astfel că nu există proporţionalitate între gravitatea faptei şi sancţiunea aplicată.
se poate trimite prin email contestatia? am citit aici [ link extern ]
, cum ca s-ar putea trimite prin mail chemarea in instanta. ar trebui sa trimit : dovada pentru taxa timbrului judiciar, contestatia in format electronic si copia procesului verbal?
Ultima modificare: Vineri, 4 Iulie 2014
student777, utilizator

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala blonzi blonzi Buna ziua,am luat o amenda + retinerea talonului (folie) pentru viteza 240 leiiar pentru folie 360 lei+retinerea talonului,pentru viteza si folie pe acelasi ... (vezi toată discuția)
Chemare in judecata pe cale electronica (e-mail) emil6702 emil6702 Buna ziua Cererea de chemare in judecata poate fi trimisa din casuta de e-mail sub forma unui atasament ca document semnat si scanat? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Cauza suspendata potrivit art. 155 ind. 1 cod procedura civila Sinziana_brj Sinziana_brj Buna ziua! Va cer sfatul intr-o chestiune care mie mi se pare absurda In urma cu ceva timp am primit prin posta un proces verbal prin care eram sanctionata ... (vezi toată discuția)