avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cauza suspendata potrivit art. 155 ind. 1 Cod ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cauza suspendata potrivit art. 155 ind. 1 Cod procedura civila

Buna ziua! Va cer sfatul intr-o chestiune care mie mi se pare absurda

In urma cu ceva timp am primit prin posta un proces verbal prin care eram sanctionata ca as fi condus un autovehicul fara sa fi platit rovinieta...Marea mea problema, masina era vanduta de 1 an de zile, nu se mai afla in posesia mea de la momentul vanzarii, dar amenda a venit tot pe numele meu. Am inaintat cerere de chemare in judecata si am anexat copii dupa procesul verbal, contractul de vanzare cump, dovada de la primarie cum ca nu mai platesc impozit de la data vanzarii...am cerut judecarea in lipsa. Am fost citata apoi si mi s-a cerut sa fac dovada celor sustinute in cererea de chemare in judecata :sorry:...la care am ramas un pic asa :O...am mai trimis o data copii dupa actele pe care le aveam dar se pare ca nu le-am trimis destul de "in timp" pentru ca mi-au suspendat cauza pe motiv ca nu mi-as fi indeplinit obligatiile cerute de catre instanta...motivul art.155 ind.1 c.p.c.
Si acum ce urmeaza? Sa fac o cerere de repunere pe rol la care sa anexez din nou copii de pe acte?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 20:52, 18 Mai 2012
Cred ca este singurul lucru pe care il puteti face. In plus, nu va multumiti sa trimiteti documentele prin posta, anexati-le cererii de repunere pe rol (mentionati-le pe rand in cerere) si mergeti personal sa le depuneti la registratura instantei. Sa aveti un exemplar in plus al cererii, pentru a vi se putea aplica viza (dovada ca ati depus cererea si documentele probatorii)
impedimentul prezentarii mele personale ar fi faptul ca eu sunt din brasov iar instanta cu pricina este din giurgiu...M-am gandit sa le trimit cu confirmare de primire...si in dublu exemplar pt a putea fi trimise si partii adverse...nelamurirea mea era daca pot anexa actele cererii de repunere pe rol, intrucat "vina" mea a fost ca nu le-am trimit in timp util, intalnesc dificultati in redactarea cererii...Va multumesc pt sfaturi!
Le puteti anexa, chiar in dublu exemplar. Chiar este indicat sa procedati asa , ci codul de procedura impune. In plus, este bine sa certificati fiecare copie (scrieti de mana "conform cu originalul" si semnati alaturi).
Multumesc frumos pentru indicatii :)
Spuneti ca ati trimis inscrisurile impreuna cu plangerea contraventionala. Atunci nu asta doreste instanta. Sugestia mea este sa asteptati sa vi se comunice incheierea de sedinta prin care s-a dispus suspendarea judecatii. In incheiere instanta va arata care anume obligatii nu au fost respectate. Cererea de redeschidere a judecatii o faceti ulterior comunicarii incheierii de sedinta si platiti jumatate din taxa judiciara de timbru datorata pentru cererea suspendata.

Alte discuții în legătură

De ce s-a suspendat procesul de marire pensie alimentara? Cris1971 Cris1971 Buna ziua, am deschis proces marire pensie alimentara , primul termen a fost ieri 17.02.15. Inainte de primul termen de judecata, in 23 ianuarie am mai depus ... (vezi toată discuția)
Repunerea pe rol a divortului ContSters381735 ContSters381735 am procesul de divort suspendat cum pot sa il pun pe rol fara avocat ? (vezi toată discuția)
Repunere pe rol OANA GORAN OANA GORAN daca s-a suspendat cauza conform 155 indice 1 si instanta da drept de recurs pe toata durata suspendarii voi ce intelegeti??? pot face recurs oricand??? sau ... (vezi toată discuția)