avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Chemare in judecata pe cale electronica (e-mail)
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Chemare in judecata pe cale electronica (e-mail)

Buna ziua
Cererea de chemare in judecata poate fi trimisa din casuta de e-mail sub forma unui atasament ca document semnat si scanat?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:28, 2 Iunie 2015
Cererea de chemare in judecata poate fi trimisa si electronic, asa cum ati spus. Se pot trimite electronic, alaturi de cererea de chemare in judecata probele in sustinerea cerererii de chemare in judecata si a dovezii de achitare a taxei de timbru judiciar. In ceea ce priveste tax a de timbru judiciar, aveti obligatia sa o depuneti in original la primul termen de judecata. Puteti de asemenea, sa trimiteti toate documentele la care am facut referire,inclusiv cererea de chemare in judecata, prin Posta Romana.
Noul Cod de procedura civila
Cererea de chemare în judecată
Art. 199
Înregistrarea cererii
(1) Cererea de chemare în judecată, depusă personal sau prin reprezentant, sosită prin poştă, curier, fax sau scanată şi transmisă prin poştă electronică ori prin înscris în formă electronică, se înregistrează şi primeşte dată certă prin aplicarea ştampilei de intrare.
(2) După înregistrare, cererea şi înscrisurile care o însoţesc, la care sunt ataşate, când este cazul, dovezile privind modul în care acestea au fost transmise către instanţă, se predau preşedintelui instanţei sau persoanei desemnate de acesta, care va lua de îndată măsuri în vederea stabilirii în mod aleatoriu a completului de judecată, potrivit legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amendã contravenționalã - art. 2 din legea nr. 61/1991 student777 student777 Buna seara! Acum cateva zile am venit baut din oras la mine in camin, undeva in jurul orei 1. Problema mea e ca in jurul orei 2 am iesit afara din camera si ... (vezi toată discuția)
Divort in instanta Laura_89 Laura_89 Buna seara. Imi cer scuze pentru deranj. Am inaintat proces de divort. Avocatul meu a trimis in decembrie 2017 cerere de divort pe email (atasament word). ... (vezi toată discuția)
Cerere chemare în judecata email GabrielFlorian11 GabrielFlorian11 Buna ziua! Pot chema pe cineva în judecată formuland cererea prin email ul judecătoriei? Nu am semnătura electronica si nici aparat specific ,deci nu ma ... (vezi toată discuția)