Imi cer scuze pentru deranj.
Am inaintat proces de divort.
Avocatul meu a trimis in decembrie 2017 cerere de divort pe email (atasament word). S.a inregistrat numar de dosar. In ianuarie 2018 a depus: certificat de casatorie(copie) in 2 exemplare,taxa de timbru, imputernicire avocatiala, documente medicale in 2 exemplare, contracte de inchiriere in 2 exemplare si carti de identitate eu si sot in 2 exemplare.
Cererea de divort nu a depus.o in original. Ulterior am primit scrisoare de la judecatorie cu toate documentele necesare pe care trebuie sa le depun sub aspectul sanctiunii anularii cerererii de judecata, in termen de 10 zile de la primirea scrisorii. Am luat legatura cu avocatul si a trimis apoi prin posta cerere de chemare in judecata in 2 exemplare dar nu mi-a confirmat daca le-a semnat si daca le- a stampilat. La judecatorie am sunat apoi si mi-au spus ca trebuia ca cererea sa fie depusa de mine in calitate de reclamant si semnata de mine. Dar daca avocatul are imputernicire si a depus-o prin posta nu se ia in considerare?
Nu stiu daca a trimis-o prin posta stampilata si semnata iar documentele depuse nu stiu daca le-a conformizat cu originalul.
Este posibil sa se anuleze cererea de chemare in judecata? Si sa pierd procesul? Este posibil ca avocatul meu sa fi omis sa imi spuna ca trebuie sa depun eu personal actele? Nu mi.a spus nimic in acest sens.
Cererea de divort poate fi depusa si de avocat cu imputernicire avocatiala? Este necesar sa o semnez eu? Am inteles ca daca este facuta de avocatul meu si depusa de catre dansul prin imputernicire este valabila? Care sunt consecintele ca nu am depus eu personal si nu am semnat pe cerere?
Buna seara,
Cererea de chemare in judecata IN MATERIA DIVORTULUI trebuie depusa si semnata DE RECLAMANT nu de avocat chiar daca are imputernicire si chiar daca o semneaza si stampileaza el.
Da se poate anula acea cerere daca nu sunt intrunite aceste cerinte.
Daca reclamantul se afla in imposibilitate de a depune si semna EL acea cerere poate imputernici pe oricine PRIN IMPUTERNIICIRE SPECIALA NOTARIALA chiar daca este avocat.
Multumesc mult pentru raspuns.
IMPUTERNICIREA SPECIALA NOTARIALA este acelasi lucru cu imputernicire avocatiala? Sa inteleg ca avocatul meu putea depune cererea dar trebuia sa o semnez eu?
Exista posibilitatea sa trimit scanata cererea de divort semnata de mine pe adresa de mail a judecatoriei?
Eu am adresat aceasta intrebare avocatului daca trebuie sa semnez eu personal cererea si mi-a spus ca nu este nevoie. In cazul in care pierd procesul mai pot solicita banii avocatului pe onorariu intrucat am platit toti banii? Cu respect. Laura