avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cerere chemare in judecata legala sau nu?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cerere chemare in judecata legala sau nu?

Am primit o cerere de chemare in judecata pt rezolutiunea unui contract.Cererea nu e semnata de reclamant,doar de avocat Eu parat, nu am primit nici copie dupa imputernicire avocationala ( Avocatul in cerere mentioneaza ca e anexata) dar nu e. De asemenea pe copiile inscrisurilor anexate,semnatura la conformitate cu originalul nu e nici a avocatului nici a reclamantului. Ce ar trebui sa fac in cazul; acesta.?Sa cer anularea cererii? Semnatura reclamantului nu apare niciunde si eu cred ca altcineva a actionat in locul lui ,respectiv fiul sau, care e direct interesat de rezolutiunea contractului. Inca nu am depus intampinarea.
Ultima modificare: Duminică, 1 Noiembrie 2015
ContSters344547, utilizator
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 11:16, 10 Noiembrie 2015
Imputernicirea avocatiala se depune in original la dosarul cauzei si nu vi se comunica.

Daca avocatul a avut imputernicire pt semnarea actiunii, atunci totul este in regula.

Cat priveste conformarea cu originalul, aceasta se face de regula de catre persoana care a vazut originalul sau l-a avut in posesie. Daca considerati ca actele sunt false mentionati acest lucru in intampinare si solicitati depunerea lor in original.

Nu sunt motive de anulare a cererii.
angajati un avocat pt a va face apararile prin intampinare si mai ales pt ca stie ce se poate face si ce se poate cere in cadrul unui proces.Aspectele relatate de dvs nu duc la anularea cererii ,ganditi-va la situatia de fapt,prezentati-o avocatului si acesta va va face aparari corespunzatoare bazate pe texte de lege si nu pe banuieli personale.
Am fost la avocat mi-a spus cum sa-mi fac apararea ,dar aspectele aratate mai sus le-am observat dupa
Aspectele prezentate de dvs. nu sunt de natura sa duca la anularea cererii, avocatul a semnat cererea in baza imputernicirii avocatiale care, nu se comunica partilor, se depune la dosarul cauzei.
Pe de altă parte lipsa semnăturii poate fi complinită la primul termen, în fața instanței. Nu este un motiv de nulitate.
Copia după împuternicirea avocațială o puteți găsi la dosarul cauzei, solicitând la arhiva judecătoriei consultarea acestuia.
Solicitați prezența reclamantului.

Alte discuții în legătură

Imputernicire avocatiala - lipsa calitatii de reprezentant? iuliamariana iuliamariana Va rog un sfat... Am pe rolul judecatoriei Ordonanta de plata OUG 119, debitorul si-a angajat avocat la termenul pe care l-am avut a depus intampinare si ... (vezi toată discuția)
Procura data unui avocat Pilu Pilu Buna. As avea si eu o intrebare daca poate sa ma lamureasca cineva. Conform art. 68 din Codul de procedura civila, Procura pentru exerciţiul dreptului de ... (vezi toată discuția)
Ce am de facut Janoskarobi Janoskarobi Am primit o comunicare adresă mi a fost luat permisul de conducere și judecătoria mia transmis întâmpinare formulată de ipj covasna ce an de facut cineva ... (vezi toată discuția)