Buna. As avea si eu o intrebare daca poate sa ma lamureasca cineva.
Conform art. 68 din Codul de procedura civila, Procura pentru exerciţiul dreptului de chemare în judecată sau de reprezentare în judecată trebuie făcută prin înscris sub semnătură legalizată; în cazul când procura este dată unui avocat, semnătura va fi certificată potrivit legii avocaţilor*).
Aceasta ce ar insemna, ca procura (imputernicirea) data unui avocat este valabila daca este semnata doar de el, la care trebuie sa ataseze contractul de asistenta juridica, fara a mai fi necesara semnatura mandantului ?.
Multumesc f. mult pt. raspuns.
Multumesc f. mult domnule av. Niculescu, dar poate nu m-am exprimat eu prea clar; confundand procura cu imputernicirea avocatiala, pentru care imi cer scuze. Ca sa fiu mai clar, vreau sa spun ca este vorba de o Procura data unui avocat, de catre o persoana care este stabilita in strainatate, prin care aceasta imputerniceste pe avocat sa formuleze actiuni in justitie si sa il reprezinte pentru revendicarea unui imobil conform prevederilor Legii 10/2001, procura insa care nu este semnata de catre persoana care l-a imputernicit, doar de catre avocat. Este valabila acea Procura ?. Multumesc f. mult pt. raspuns.
~ final discuție ~