avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Daca pe o imputernicire avocatiala nu exista semnatura ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Daca pe o imputernicire avocatiala nu exista semnatura clientului ...

Daca pe o imputernicire avocatiala nu exista semnatura clientului dar exista semnatura avocatului, fara stampila acestuia, se poate invoca lipsa calitatii de reprezentant pentru nerespectarea conditiilor de forma a imputernicirii?
Cel mai recent răspuns: p649 , utilizator 11:51, 1 Iunie 2022
Scrie pe delegația avocatului ca este valabila și fara semnătură.
Daca aveti avocat stie el ce sa faca.
Ultima modificare: Duminică, 29 Mai 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti sa invocati.o sa fie respinsa ,tipizatul.prevede ca nu este nevoie de semnatura pe delegație daca exista pe contract ..
Pe tipizat scrie ca nu e nevoie de semnatura si stampila daca imputernicirea este semnata de client/reprezentant. Nu se precizeaza nimic de semnarea contractului. Pe imputernicire nu exista nici o semnatura la rubrica client/reprezentant, iar la rubrica prin avocat exista doar semnatura fara stampila.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca orice cetatean care probabil se reprezinta singur va "fixati "pe probleme minore si pierdeti din vedere alte aspecte ale cauzei..Chiar dacă ar fi cum spuneti dvs instanta pune in vedere av sa suplneasca eventualele lipsuri.,??sunt n variante,stampileaza av ,semneaza clientul,clientul spune verbal ca isi insuseste cererea etc..
Multumesc, chiar vroiam sa stiu cum o sa acopere lipsurile pt ca reclamanta nu vine la sedinta fiindca instanta este departe de domiciliul acesteia si cred ca respectivul avocat are si o problema cu stampila. Problema cred ca se va pune legat de toate cererile si actele pe care le-a facut la termenele anterioare, fara a fi suplinit lipsa stampilei.

PS: nu ma reprezint singura, sunt studenta in anul 2 la facultatea de drept si il ajut pe tatal meu cu un partaj judiciar pentru succesiunea parintilor sai (bunicii mei). El a fost in spital la primele 2 termene din cauza pandemiei si apoi a mai stat 3 luni acasa in covalescenta pentru recuperare. In toata aceasta perioada sora lui (matusa mea) l-a dat in judecata pentru partajul succesiunii parintilor si el nu a putut sa se prezinte la 4 termene. Ne-am trezit cu citatie pentru parat (tatal meu) , cu mentiunea personal la interogatoriu sub sanctiunea aducerii cu mandat :)). Am trimis o adresa catre instanta apoi pentru a preciza imposibilitatea paratului de a se prezenta. Am primit acces la dosar ca reprezentant al tatalui meu la inceputul lunii aprilie pentru a-l studia si am gasit multe nereguli, inclusiv o modificare a cererii de chemare in judecata introdusa tardiv . Acum trebuie sa fac precizarile de rigoare pe fond si pt modificarea cererii dar eram intr-o mare dilema cu imputernicirea avocatiala. Va multumesc frumos tuturor pentru raspunsuri.

Alte discuții în legătură

O exceptie poate fi invocata direct intr-o cale de atac, fara a fi insa dezvoltata in scris ca si motiv al respectivei cai de atac ? Victor Mihai Ciobanu Victor Mihai Ciobanu Intr-un lititgiu de munca, salariatul a fost reprezentat la fond prin avocat, fara ca acesta sa faca dovada calitatii de reprezentant. Cererea a fost semnata ... (vezi toată discuția)
Procura data unui avocat Pilu Pilu Buna. As avea si eu o intrebare daca poate sa ma lamureasca cineva. Conform art. 68 din Codul de procedura civila, Procura pentru exerciţiul dreptului de ... (vezi toată discuția)
Sanctiunea unui judecator care amana o cauza la cererea unui avocat fara delegatie la dosar? cezarad cezarad Care este sanctiunea unui judecator care amanda o cauza l cererea unui avocat fara delegatie la dosar? Practic la unul din termene, pentru inculpatul X s-a ... (vezi toată discuția)