In urma unei reclamatii am recunoscut si 2 reprezentanti de la primarie au constatat modificarea. Nu am primit amenda fiindca aceasta s-a prescris. Revenirea la forma initiala era in plan iar lucrurile ar fi fost mai simple daca ne miscam mai repede. Acum trebuie sa facem lucrurile bine ca sa evitam alte necazuri. Si mie mi se pare logic si de bun simt ceea ce ati scris mai sus dar stiu ca fara acoperire legala e greu sa convingi un functionar ca ai dreptate.
Sper ca va fi un cititor pe forum care sa ma ajute cu un articol de lege.
Va multumesc si va urez un weekend linistit!
Mi-ati confirmat ceea ce mi-a spus un inginer structurist ieri dar nu eram sigura.Imi puteti recomanda o lege care sa prevada acest lucru? Pentru linistea personala.
Structuristul imi va face o hartie care sa ateste faptul ca peretele modificat nu a fost de rezistenta si apoi voi reveni la forma initiala. Fara alte avize... Avizele cerute ar fi fost necesare pentru autorizarea retroactiva a modificarilor aduse. Sper sa nu mai avem probleme :)
Va multumesc pentru raspunsul prompt! Noi vrem sa urmam calea legala desi sunt multi locatari care au facut aceeasi modificare fara autorizatie, ne-au incurajat si acum dorm linistiti. Aici e vorba de o polita platita de persoane sus puse si de aceea intrebam daca avizele solicitate nu sunt exagerate, pentru constructii mai mari. DTOE stiam ca se cere pentru santiere mari, case nou construite.
Buna ziua!
In urma cu 10 ani am facut o modificare in apartament fara autorizatie de constructie, cu acordul vecinilor. Mai exact, am mutat un perete care nu era de rezistenta. Acum, in urma unor reclamatii, trebuie sa intram in legalitate si dorim sa revenim la vechea structura prin refacerea peretelui de bca. Am primit CU care prevede urmatoarele documente:
-DTAC si DTOE
-aviz securitatea la incendiu
-aviz ITC, APM
-raport de Expertiza tehnica la cerinta rezistenta si stabilitate, Raport de expertiza tehnica la cerinta securitate la incendiu, Referate verificare documentatie tehnica.
Am facut o prospectare a preturilor si costul avizelor este de cel putin 5 ori mai mare decat al lucrarii efective.
Intrebarea mea este: aceste documente sunt absolut necesare pentru o modificare in apartament sau primaria a facut exces de zel?
A doua intrebare este: daca nu imi permit sa platesc toate avizele dar realizez lucrarea si revin la forma initiala fara autorizatie, ce risc?
Va multumesc anticipat!