Art. 174. Obligatiile tutorelui. (1) Tutorele este dator sa ingrijeasca de cel pus sub interdictie judecatoreasca, spre a-i grabi vindecarea si a-i imbunatati conditiile de viata. In acest scop, se vor intrebuinta veniturile si, la nevoie, toate bunurile celui pus sub interdictie judecatoreasca.
scoaterea unor bani din cont nu se incadreaza aici?
ce ar trebuii facut dupa ce se redacteaza hotararea de numire tutore?
Buna ziua,
M-ar interesa care este termenul maxim pentru redactarea unei hotarari judecatoresti dupa noul cod civil?
Hotararea s-a pronuntat, am facut si o cerere de urgentare si tot nimic dupa 2 luni.
Cei de la arhiva mi-au spus ca dupa noul cod civil termenul maxim de redactare este de 4 luni?
Este adevarat?
Multumesc
Multumesc de raspuns, asa consideram si eu dar un domn avocat probabil din diverse motive m-a sfatuit ca trebuie facuta o cerere pentru a deveni definitiva decizia de tutore pentru a putea retrage bani din CEC.
Multumesc.
Buna ziua,
Tocmai ce a fost admisa punerea sub interdictie si numirea mea ca tutore asupra fratelui meu bolnav psihic (schizophrenia paranoida). Fratele meu are un cont la CEC cu o suma ca urmare a vanzarii unui imobil. Ca tutore am dreptul sa ii ridic? Imi trebuie decizie definitiva pentru tutela? (in cazul acesta trebuie sa mai fac o cerere? )