avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Activitate GloriaIonescu

Activitate GloriaIonescu

Multumesc mult pt raspuns!
Buna ziua, am nevoie de ajutorul dvs pentru a clarifica situatia in care ma aflu.
Asadar iata intrebarile mele si detaliile aferente:
Data la care copilul meu face 1 an este 4 sept 2014 si eu am optat pentru CCC pana la 1 an (eu eram in somaj la momentul inceperii Concediului Crestere Copil).
Tatal o sa fie nevoit sa intre o luna in CCC (conform legii, am optat pentru ultima luna din cele 12).
La ce data trebuie sa intre tatal in CCC si la ce data trebuie sa revin eu in somaj avand in vedere ca 3 august 2014, data la care copilul face 10 luni si 29 de zile este duminica asadar nu este o zi lucratoare. Am inteles ca este o conditie sa revii mai devreme cu o zi pentru a se evita neplaceri de interpretare. Daca tatal intra in CCC din 3 august 2014 (chiar daca este duminica), iar eu revin in somaj incepand cu 1 august 2014 pentru ca este zi lucratoare, ce se intampla cu cele 2 zile neacoperite?
Dupa inceperea de catre tata a CCC, cand poate reveni la serviciu (cea mai rapida data posibila) astfel incat sa beneficieze de stimulent de insertie? Poate reveni la serviciu inainte de finalizarea acelei luni de CCC mentionata in lege, adica sa renunte la CCC dupa o saptamana de exemplu?
Sau poate solicita direct stimulentul fara sa efectueze nicio zi de CCC? Care ar fi pasii de urmat pentru acest caz?
Multumesc pentru ajutor, sper sa risipesc ceata in care ma aflu.