GloriaIonescu a scris:
.....
Data la care copilul meu face 1 an este 4 sept 2014 si eu am optat pentru CCC pana la 1 an (eu eram in somaj la momentul inceperii Concediului Crestere Copil).
Tatal o sa fie nevoit sa intre o luna in CCC (conform legii, am optat pentru ultima luna din cele 12).
La ce data trebuie sa intre tatal in CCC si la ce data trebuie sa revin eu in somaj avand in vedere ca 3 august 2014, data la care copilul face 10 luni si 29 de zile este duminica asadar nu este o zi lucratoare. ......
Durata CCC pentru dvs va expira la data de 04.08.2014. Astfel,revenirea efectiva la munca se va face in data de
05.09.2014.
Ordinul1474/2011:
- situatie :
Când încetează dreptul la indemnizaţia pentru creşterea copilului şi care este ziua în care se reia activitatea profesională?
- solutie :
Potrivit prevederilor art. 16 alin. (2) din OUG nr. 111/2010, plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului încetează cu ziua următoare celei în care copilul a împlinit vârsta de 1 an, 2 ani, respectiv de 3 ani, în cazul copilului cu handicap. Astfel, dreptul la indemnizaţie pentru creşterea copilului va înceta în aceleaşi condiţii şi acest lucru tocmai pentru a evita suprapunerea de drepturi în ziua în care copilul împlineşte 1 an, 2 ani sau 3 ani, respectiv: dreptul la indemnizaţie pentru creşterea copilului şi dreptul la salariu în ziua întoarcerii la activitatea profesională.
Ziua în care se va relua activitatea profesională este ziua următoare celei în care copilul împlineşte 1 an, 2 ani sau 3 ani.