Buna ziua,
Am nascut in iunie 2012 si am optat pentru CCC de 2 ani. As dori sa ma lamuriti cu privire la revenirea din CCC,cum trebuie sa procedez si daca trebuie sa revin mai devreme cu o luna (adica la 1 an si 11 luni).
Ce se intampla daca tatal nu poate sta acea luna acasa? Voi beneficia de acel stimulent de insertie pentru luna respectiva?
Pe data de 7 iunie 2014 copilul implineste 2 ani, la ce data revin eu la munca?
Va multumesc anticipat si astept cu interes raspunsul dvs.!
1. - Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile legale pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC atunci dvs. veti benficia de CCC si de indemnizatie pana in ziua in care copilul implineste 2 ani.
- Incepand cu data de 8 iunie 2014 reveniti la munca.
2. - Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC (indiferent ca intra sau nu o luna in CCC) dvs. veti benficia de CCC numai pana cand copilul implineste 1 an si 11 luni.
- Cu data de 8 mai 2014 trebuia sa reluati activitatea deoarece vi se suspenda plata indemnizatiei pentru CCC.
3. In ultima luna, in care ar trebui sa fie tatal in CCC, nu beneficiati de stimulentul de insertie.
Va multumesc f. mult pt raspunsuri!
Din pacate nu stiu care sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca tatal pt a beneficia de CCC., ma puteti ajuta?
1. Sunt aceleasi conditii ca si acelea pe care le-ati indeplinit si dvs. cand ati intrat in CCC.
2. Adica in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa fi avut venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (elev sau student la zi, somer indemnizat, concedii medicale etc.).
3. - La Primarie va depune aceleasi acte ca si acelea depuse de dvs. cand ati intrat in CCC.
- Lista cu actele necesare o puteti lua si de la Primarie.
Stimulent insertie
Jeflea
Daca tatal este in concediu de crestere a copilului pana la 2 ani si nu solicita cu 60 zile inainte sa reia activitatea la locul de munca pentru a beneficia ... (vezi toată discuția)