avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

stimulent de insertie

ce se intampla cu stimulentul de insertie daca tatal nu vrea sa intre in concediu de crestere copil atunci cand copilul implineste 11 luni iar mama se intoarce mai devreme cu 3 luni la servici (la 10 luni)? Mentionez ca tatal nu munceste in prezent dar a realizat venituri in ultimele 12 luni inainte de nasterea copilului.
Stimulentul se acorda din momentul in care se face cererea odata cu revenirea mamei la servici? sau odata cu implinirea unui an a copilului?

multumesc!
Ultima modificare: Joi, 31 Martie 2016
anamaria20210, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:23, 1 Aprilie 2016
1. Inteleg ca dvs. ati optat pentru CCC pana la varsta de 1 an a copilului.

2. Deoarece tatal copilului indeplineste conditiile pentru a intra in CCC atunci, fie ca intra sau nu si el cel putin o luna in CCC, se reduce CCC al dvs. cu o luna de zile.

3. Pentru ca dvs. sa beneficiati de stimulentul de insertie trebuie sa reluati activitatea inainte de a implini copilul 11 luni (chiar si cu o zi inainte).

4. - Veti primi stimulentul de insertie de la data reluarii activitatii si pana va implini copilul 1 an si 11 luni (deoarece o luna de CCC este rezervata tatalui copilului).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere al copilului si stimulentul de insertie in munca Zara_Sabrina Zara_Sabrina Buna ziua. Sunt insarcinata in 32 saptamani, cu data probabila a nasterii pe 21 martie. Voi intra in prenatal din 9 februarie si voi opta pentru concediu de ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie holira holira Daca am optat pt. a sta acasa in CCC 2 ani, as putea sa ma intorc la servici ( invatamant superior) mai devreme? in cazul in care raspunsul este afirmativ, ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie ioana135 ioana135 Buna ziua. Am nascut pe 13 iunie 2014, am optat pentru CCC de pana la 2 ani si as dori sa stiu cand pot incepe munca fara sa pierd stimulentul de insertie. ... (vezi toată discuția)