avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulentul de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulentul de insertie

Buna ziua. Am nascut pe 13 iunie 2014, am optat pentru CCC de pana la 2 ani si as dori sa stiu cand pot incepe munca fara sa pierd stimulentul de insertie. Mentionez ca sotul nu poate sta acasa acea luna de zile obligatorie. cum se procedeaza in acest caz? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ioana135 , utilizator 14:29, 2 Martie 2015
1. Daca ati optat pentru CCC pana la varsta de 2 ani a copilului veti beneficia de stimulentul de insertie daca reluati activitatea dupa ce implineste copilul 1 an.
- Puteti relua activitatea si inainte de aimplini copilul 1 an dera stimulentul de insertie il veti primi dupa ce implineste copilul 1 an.

2. Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC atunci, fie ca el intra sau nu cel putin o luna in CCC, dvs. veti beneficia de stimulentul de insertie numai pana implineste copilul 1 an si 11 luni (ultima luna fiind rezervata tatalui).
Cu cat timp inainte trebuie sa depun actele la primarie? Daca m-as intoarce la 11 luni ale copilului pot sa-mi depun si actele pentru insertie tot atunci?
Puteti sa depuneti cererea pentru stimulentul de insertie cand reluati activitatea dar stimulentul il veti primi incepand cu ziua urmatoare aceleia in care copilil implineste 1 an.
Multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil ghisesimina ghisesimina Bunaziua am semnat pentru ccc 2ani as vrea sa ma reintorc la servici mai repede daca ma intorc inainte de un an primesc stimulentul doar dupa un an ?dar daca m ... (vezi toată discuția)
Concediu de o luna luat de tata penesmaria penesmaria Buna ziua! Am optat pentru CCC 1 an. Pe 12 septembrie implineste 1 an. Tatal vrea sa stea o luna acasa. In perioada 12 august- 12 septembrie ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Cum sa procedez sa primesc stimulentul de insertie? florinonly florinonly Buna ziua, Va rog sa imi comunicati cand pot sa ma intorc incampul muncii pentru a beneficia de stimuletul de intoarcere din concediul crestere ingrijire ... (vezi toată discuția)