Buna ziua. Am nascut pe 13 iunie 2014, am optat pentru CCC de pana la 2 ani si as dori sa stiu cand pot incepe munca fara sa pierd stimulentul de insertie. Mentionez ca sotul nu poate sta acasa acea luna de zile obligatorie. cum se procedeaza in acest caz? Multumesc.
1. Daca ati optat pentru CCC pana la varsta de 2 ani a copilului veti beneficia de stimulentul de insertie daca reluati activitatea dupa ce implineste copilul 1 an.
- Puteti relua activitatea si inainte de aimplini copilul 1 an dera stimulentul de insertie il veti primi dupa ce implineste copilul 1 an.
2. Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC atunci, fie ca el intra sau nu cel putin o luna in CCC, dvs. veti beneficia de stimulentul de insertie numai pana implineste copilul 1 an si 11 luni (ultima luna fiind rezervata tatalui).
Cu cat timp inainte trebuie sa depun actele la primarie? Daca m-as intoarce la 11 luni ale copilului pot sa-mi depun si actele pentru insertie tot atunci?
Puteti sa depuneti cererea pentru stimulentul de insertie cand reluati activitatea dar stimulentul il veti primi incepand cu ziua urmatoare aceleia in care copilil implineste 1 an.