avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de o luna luat de tata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de o luna luat de tata

Buna ziua!
Am optat pentru CCC 1 an.
Pe 12 septembrie implineste 1 an. Tatal vrea sa stea o luna acasa. In perioada 12 august- 12 septembrie ar trebui sa stea tatal acasa. Pe 11 august mama ar trebui sa inceapa serviciul. In luna iulie tatal depune dosar de ccc pentru o luna( cu 60 de zile inainte), iar in septembrie mama poate depune dosar pentru obtinerea stimulentului.
Am inteles bine? Este corect?
Va multumesc!
O zi buna!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:52, 6 Iunie 2014
1. Daca reluati activitatea inainte de a implini copilul 11 luni (adica cel tarziu pe 11 august) veti putea beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana va implini copilul 2 ani.

2. Stimulentul de insertie il veti primi incepand cu ziua urmatoare aceleia in care copilul implineste 1 an.

3. Asadar ati inteles foarte bine cum trebuie sa procedati.
In luna de CCC pentru tata se suspenda contractul de munca exact ca in cazul mamei? Ce acte se intocmesc pentru tata?
Pentru ca tatal copilului sa intre in concediu crestere copil (CCC) procedeaza la fel ca si mama copilului si intocmeste aceleasi acte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil ghisesimina ghisesimina Bunaziua am semnat pentru ccc 2ani as vrea sa ma reintorc la servici mai repede daca ma intorc inainte de un an primesc stimulentul doar dupa un an ?dar daca m ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea tatalui de a sta in concediu de crestere copil olteanugeo olteanugeo Buna ziua, Am citit legea care prevede obligativitatea tatalui de a sta in concediul de crestere copil timp de o luna si nu am inteles mare lucru. Ce se ... (vezi toată discuția)
Concediu ingrijire copil si stimulent de insertie Andreiuta1908 Andreiuta1908 Buna ziua, In acest moment ma aflu in concediu de crestere copil, optiunea 1 an. Copilul implineste 1 an pe 29 octombrie 2013. Am doua nelamuriri: 1. Daca ... (vezi toată discuția)