avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil

Bunaziua am semnat pentru ccc 2ani as vrea sa ma reintorc la servici mai repede daca ma intorc inainte de un an primesc stimulentul doar dupa un an ?dar daca m intorc inainte mai pot sami bag actele pt stimulent dupa un an chiar daca eu am inceput inainte ,nu as putea sa ma reintorc la 11luni si sa bag luna tatalui de cccc pana la 12luni ca sa nu mai trebuiasca so o bag la un an si 11luni .multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:06, 4 Martie 2015
1. Daca reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an veti primi stimulentul de insertie dupa ce implineste copilul 1 an si pana ce acesta implineste 2 ani.

2. - Puteti relua activitatea in ziua urmatoare aceleia in care copilul implineste 11 luni iar tatal poate intra in CCC in luna a 12-a.
- Dupa aceea veti beneficia de stimulentul de insertie.
Multumesc,ma scuzati dar mai am o intrebare cred ca nu mam exprimat corect ma refeream dak poate primu tatal stimulent in luna a 12s eu sa ma intorc la 11luni a copilului ,deci el nu vrea sa stea in ccc o luna,s mam gandit sa ia el stimulentul acum pt a nu lua la 1an si 11luni a copilului luna aia care mio taie mie atunci am crezut k pot sa fac s. Taie akum si nu la 1an si 11luni multumesc ft frumos
1. Stimulentul de insertie il primeste numai parintele care a intrat primul in CCC.

2. - Daca tatal indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC atunci, fie ca intra sau nu cel putin o luna in CCC, se va scurta CCC al dvs. cu o luna de zile.
- Daca dvs. veti relua activitatea inainte de a implini copilul 1 an si 11 luni si veti beneficia de stimulentul de insertie, iar tatal nu intra cel putin o luna in CCC, atunci veti beneficia de stimulentul de insertie pana inclusiv in ziua in care copilul implineste 1 an si 11 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O luna de concediu pentru tatic sofoana sofoana buna ziua!sunt in concediu de crestere copil, si sotul meu intentioneaza sa-si ia si el o luna de concediu,avand in vedere noile prevederi legale.eu am optat ... (vezi toată discuția)
Reintoarcerea dupa concediul de maternitate cornelia79 cornelia79 Buna seara, Conform legii, reintoarcerea la locul de munca dupa alegerea concediului de crestere copil pana la 1 an, se face inainte ca acesta sa ... (vezi toată discuția)
Cum sa procedez sa primesc stimulentul de insertie? florinonly florinonly Buna ziua, Va rog sa imi comunicati cand pot sa ma intorc incampul muncii pentru a beneficia de stimuletul de intoarcere din concediul crestere ingrijire ... (vezi toată discuția)