avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... reintoarcerea dupa concediul de maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

reintoarcerea dupa concediul de maternitate

Buna seara,

Conform legii, reintoarcerea la locul de munca dupa alegerea concediului de crestere copil pana la 1 an, se face inainte ca acesta sa implineasca 1 an.
Cei de la resurse umane mi-au spus ca, pentru a primi stimulentul de 500 lei, trebuie sa ma intorc inainte ca acesta sa implineasca 11 luni?
Ma puteti ajuta va rog cu un raspuns la aceasta problema?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:54, 17 Mai 2014
1. Daca tatal copiluluil indeplineste conditiile pentru a intra in CCC, atunci durata CCC pentru mama se reduce cu o luna de zile , chiar daca tatal intra sau nu in CCC.
In speta, dvs va trebui sa reveniti la munca in ziua urmatoare celei in care copilul a implinit 11 luni

2. Daca tatal copiluluil nu indeplineste conditiile sa intre in CCC, atunci durata CCCC pentru mama nu se va reduce cu o luna de zile.
In speta, dvs va trebui sa reveniti la munca in ziua urmatoare celei in care copilului a implinit 1 an.
Pentru a primi stimulentul de insertie, va trebui sa revniti la munca inainte de a implini copilul varsta de 1 an.

Multumesc. Sotul este director la firma personala. Am discutat cu el si nu va intra in concediu pentru o luna chiar daca indeplineste sau nu conditiile. In acest caz, copilul fiind nascut la data de 7 aprilie 2014 eu inseamna ca trebuie sa ma intorc la munca pe 6 martie 2015 ? Multumesc anticipat.
1. - Daca va reluati activitatea inainte de a implini copilul 11 luni (chiar si cu o zi inainte) veti beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana va implini copilul 2 ani.
- Adica veti primi salariu pentru munca depusa iar statul va mai da 500 lei lunar.

2. Stimulentul de insertie il veti primi dupa ce implineste copilul 1 an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere al copilului si stimulentul de insertie in munca Zara_Sabrina Zara_Sabrina Buna ziua. Sunt insarcinata in 32 saptamani, cu data probabila a nasterii pe 21 martie. Voi intra in prenatal din 9 februarie si voi opta pentru concediu de ... (vezi toată discuția)
Acordare stimulent zsigmond_viorel zsigmond_viorel Buna seara! Lamuriti-ma si pe mine daca eu vreau sa primesc stimulentul de 500 de lei si sa ma intorc la munca cat de repede o pot face ? si in acei 500 se ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil ghisesimina ghisesimina Bunaziua am semnat pentru ccc 2ani as vrea sa ma reintorc la servici mai repede daca ma intorc inainte de un an primesc stimulentul doar dupa un an ?dar daca m ... (vezi toată discuția)