avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... O luna de concediu pentru tatic
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

O luna de concediu pentru tatic

buna ziua!sunt in concediu de crestere copil, si sotul meu intentioneaza sa-si ia si el o luna de concediu,avand in vedere noile prevederi legale.eu am optat pentru CCC de 2 ani si doresc sa ma intorc la serviciu cu o luna inainte de expirarea concediului,timp in care tatal sa stea cu copilul.in aceste conditii,as putea beneficia si de stimulent de insertie daca ma intorc cu o luna mai devreme la serviciu?
Cel mai recent răspuns: rocriss , utilizator 14:00, 8 Octombrie 2013
Nu se poate cumula stimulentul de insertie cu indemnizatia de CCC, chiar daca de stimulentul il solicita mama, iar indemnizatia o solicita tatal. Ambii parinti nu pot beneficia concomitent de prevederile OUG 111/2010.
In situatia dvs tatal este obligat sa solicite o luna de CCC, in caz contrar dvs vi se va diminua perioada in care beneficiati de CCC. In luna respectiva nu veti beneficia nici de stimulent nici de indemnizatie.
Am si eu o intrebare pe acest subiect.

In caz ca tatal nu-si ia concediu de crestere, insemna ca mama poate sta in concediu de crestere numai pana copilul implineste 11 luni, respectiv 1 an si 11 luni.

In acest caz, cand revine la munca imediat dupa ce copilul implineste 11 luni (respectiv) 1an si 11 luni, se mai incadreaza in conditiile stimulentului de insertie ?

Sau trebuie sa revina la munca inainte de a implini copilul 11 luni.?
1. Daca tatal copilului nu intra in CCC cel putin o luna atunci se reduce CCC al mamei cu o luna, adica 11 luni sau 1 an si 11 luni.

2. Pentru a beneficia de stimulentul de insertie trebuie ca mama:
- sa reia activitatea inainte de a implini copil 11 luni, in cazul CCC pana la 1 an;
- sa reia activitatea dupa ce implineste copilul 1 an, in cazul CCC pana la 2 ani.

3. Daca opteaza pentru CCC pana la 2 ani si reia activitatea inainte de aimplini copil 1 an va primi stimulentul de insertie dupa ce implineste copilul 1 an.
Stimulentul de insertie se acorda pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului.
Daca il solicitati cand are copilul 1 an si 11 luni nu mai aveti decat o luna pana implineste copilul 2 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc obligatoriu pentru tata o luna ramiha ramiha Buna ziua, am si eu nevoie de un raspuns din partea dvs. Dupa nastere vreau sa intru in CCC pentru an. Am inteles ca pentru copiii nascuti dupa 1 martie ... (vezi toată discuția)
Concediu ingrijire copil si stimulent de insertie Andreiuta1908 Andreiuta1908 Buna ziua, In acest moment ma aflu in concediu de crestere copil, optiunea 1 an. Copilul implineste 1 an pe 29 octombrie 2013. Am doua nelamuriri: 1. Daca ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere al copilului si stimulentul de insertie in munca Zara_Sabrina Zara_Sabrina Buna ziua. Sunt insarcinata in 32 saptamani, cu data probabila a nasterii pe 21 martie. Voi intra in prenatal din 9 februarie si voi opta pentru concediu de ... (vezi toată discuția)