avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CCC obligatoriu pentru tata o luna
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CCC obligatoriu pentru tata o luna

Buna ziua, am si eu nevoie de un raspuns din partea dvs. Dupa nastere vreau sa intru in CCC pentru an.

Am inteles ca pentru copiii nascuti dupa 1 martie 2012 tatal este obligat sa-si ia o luna din CCC.

Ce se intampla daca tatal refuza? Am inteles ca luna respectiva de concediu se scade din concediul mamei, corect? Aste inseamna ca mama respectiva se va intoarce la serviciu cu o luna inainte de implinirea varstei de 1 an a copilului? Daca da, va primi stimulent de 500 lei pt acea luna? Are dreptul la concediu fara plata in luna respectiva?

Si inca ceva: daca tatal efectueaza luna respectiva de CCC, ce indemnizatie va primi? Tot ca mine, sau se va calcula raportat la salariul lui?

Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 27 Februarie 2013
ramiha, utilizator
Cel mai recent răspuns: dora85 , utilizator 22:26, 10 Decembrie 2013
vezi
H G 57/2012
Va multumesc pentru rapsuns, dar ma poate ajuta cineva cu un citat punnctual? Nu prea inteleg textele de lege...
din ce m-am informat eu am gasit ca indemnizatia se va recalcula avand la baza veniturile taticului
Daca tatal refuza intrarea in concediu de crestere copil, concediul va fi micsorat cu 1 luna, iar indemnizatia cuvenita lunii respective nu va mai fi platita (adica concediul maxim de crestere a copilului va fi acordat pana la implinirea varstei de 11 luni), mama putand opta pentru concediu fara plata sau intoarcerea la serviciu
se va recalcula pe baza veniturilor taticului?adica spre exemplu daca media v taticului este de 1250 ia luna in care va sta el acasa cu copilul vom primi indemnizatie 1062?asta inseamna ca si taticul trebuie sa depuna o declaratie de venit ceva nu?
cred ca trebuie depuse de catre tata aceleasi acte pe care le-a depus mama...
Nici eu nu m-am lamurit exact, trebuie intrebat la primarie (unde se depune dosarul)

Alte discuții în legătură

Cic si stimulent insertie Bianca_Szel Bianca_Szel Am urmarit subiectele si discutiile legate de CIC si stimulentul de insertie pe acest forum si am o nelamurire. Am o nelamurire. Atunci cand cineva opteaza pt ... (vezi toată discuția)
Vreau sa ma intorc la munca din concediu de maternitate jurescumaria jurescumaria buna ziua! sunt in concediu de crestere copil insa vreau sa ma intorc la munca inainte de implinirea celor doi ani pentru care am concediu. intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Concediu ingrijire copil si stimulent de insertie Andreiuta1908 Andreiuta1908 Buna ziua, In acest moment ma aflu in concediu de crestere copil, optiunea 1 an. Copilul implineste 1 an pe 29 octombrie 2013. Am doua nelamuriri: 1. Daca ... (vezi toată discuția)