avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Activitate ramomoise

Activitate ramomoise

Va multumesc frumos tuturor pt sfaturi...Ieri unchiul meu a fost operat cu succes insa se afla inca Sub influenta anesteziei...inca nu s-a trezit...medicii spun ca totul e Sub control...Am fost ieri deja si am depus actele pt ALG2(arbeitslosgeld II sau Hartz IV)...astazi am avut primul Termin...multumesc lui Dumnezeu ,pana acum e totul bine...importanta era asigurarea ,dar s-a rezolvat...Inca o data multumesc pt raspunsuri
Cu o Firma privata din Germania...In acest subiect este vb de unchiul meu care momentan este Internat in Spital si asteapta sa fie operat.Eu insa ma interesez de toate acestea deoarece daca ramane fara asigurare medicala,trebuie sa plateasca operatia si va dati seama ca este f costisitor.Doar ziua de spitalizare(fara nici un fel de consult si alte investigatii) Costa 700 euro.

Am fost si la casa de asigarari(eu fiind in Germania de 2 ani) dar ca sa isi platesca singur asigurarea ,au cerut formularul E104 din Ro.Problema e ca pt eliberarea acestui Formular este nevoie de buletinul lui in original si de o procura(fiicei lui ca sa il poata obtine).Ori asta e imposibil,deoarece buletinul lui se afla aici.

C.i.m a fost semnat in Germania
Buna ziua
De doua luni lucrez in Germania ,dar din pacate mi s-a facut rau si am fost transportat in stare de urgenta la Spital.In urma investigatiilor facute de catre Medici,se pare ca amm doua vene infundate la inima ,iar saptamana viitoare voi fi operat.
Problema este ca angajatorul meu vrea sa ma concedieze cu toate ca i-am dus concediul medical care mi-a fost eliberat de catre cei de la Spital.
Prima intrebare este daca sefa mea are voie sa ma concedieze,avand in vedere faptul ca sunt in perioada de proba dar si ca sunt bolnav?
A doua intrebare:am dreptul la ajutor social?
Va multumesc.