avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Activitate mimirom81

Activitate mimirom81

multumesc ptr raspunsul rapid.
incerc sa fiu mai explicita. noi nu vrem sa avem bunurile separat. cu cativa ani in urma am cumparat un apartament care a fost trecut doar pe numele sotului, eu avand drepturi egale chiar daca nu e trecut si pe numele meu( sunt mentionata ca sotie undeva in contract) avand bunurile in comun. in calitate de sotie am imputernicit pe tatal meu sa cumpere un imobil, precizez ca procura este facuta in Romania si valabila. doar ca mergand la notar i s-a spus ca potrivit noului cod civil din 2011 fara acordul celuilalt sot nu se mai poate cumpara doar pe numele unuia dintre soti. in practic ni s-a spus ca sotul trebuia sa imputerniceasca aceeasi persoana pt a putea cumpara si neavand procura trebuie sa mergem la consulatul Romaniei in Italia.

varianta celui de al doilea notar, se poate....cum va spuneam ca am facut precedent cu achizitioanarea apartamentului. intrebarea mea e pe cine sa cred?

am incercat sa citesc acest nou cod civil, dar nu am gasit scris asa ceva.
inteleg daca trebuie sa vand ca nu se poate fara acordul sotului, dar trebuie sa cumpar!
suntem o copie casatorita, dar fiecare dintre soti a pastrat numele avut inainte de casatorie.tin sa precizez ca toate bunurile sunt in comun. intrebarea mea este daca este posibil sa cumparam un imobil fara sa-l trecem pe numele amandorura? problema noastra este faptul ca locuim momentan in Italia si a trebuit sa delegam o persoana in locul nostru.