avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Activitate GABRIELA39

Activitate GABRIELA39

Răspuns la discuția PENSIE ALIMENTARA MINOR
S-a facut solicitare la firma la care lucreaza,
dar firma nu da curs solicitarii.
Buna ziua,
Am divortat in anul 2013, hotararea judecatoreasca fiind cu luna iunie 2013, devenind irevocabila in luna octombrie 2013. Prin hotararea judecatoreasca s-a stabilit stabilirea copilului la mine , autoritatea fiind comuna, pensie alimentara in cuantum de 1/4 din salar. Pana in luna iunie 2014 am locuit impreuna.
De la data hotararii judecatoresti si pana in prezent, nu am primit pensia alimentara pentru copil . Am solicitat la un birou de executare silita , executarea silita a tatalui in baza hotararii judecatoresti in luna iunie 2014. Pana in prezent din executarea silita s-a recuperat o suma de 200 lei. Mentionez ca tatal a lucrat in toata aceasta perioada si a deschis un proces prin care solicita stabilirea domiciliului copilului la el.
Daca ma puteti ajuta cu un sfat , prin care sa opt demara proceduri legale pentru primirea pensiei alimentare, avand in vedere ca nici prin executarea silita nu reusesc sa recuperez suma restanta si nici sa primesc pensia alimentara curenta.

Da intradevar 2 cadre didactice au vazut procura respectiva, iar directorul nu recunoaste ca ar avea asa ceva.
in baza acestei procuri i-au fost date copii dupa documente din dosarul copilulu de la scoala.
Mi s-a spus ca pot transfera copilul , initial fara aprobarea tatalui, la o scoala ce apartine de domiciliul meu actual ( avand in vedere ca tatal refuza transferul, iar eu nu imi pot permite sa pun copilul sa mearga in alt cartier la scoala), iar acum dl. director spune ca nu se mai poate.
Sunt stresata de faptul ca sunt pusa sa merg pe la autoritati (scoala, protectia copilului de ex.) pentru a da declaratii ca am grija de copil.
Copilul este debusolat si stresat de toata situatia fiind pus sa mearga si el la protectia copilului si probabil vor mai urma si altele. Nu mai stiu.
Nu am vazut-o, dar la scoala copilului exista o copie. A fost vazuta de cadrele didactice, dar directorul scolii refuza sa imi dea o copie pe motiv ca nu are, cu toate ca sunt 2 persoane care sustin ca au vazut-o si au citit-o.
.
Am divortat in anul 2013 si am un copil care in urma hotararii de divort i s-a stabilit domiciliul la mine iar autoritatea parinteasca este comuna. Bunica paterna a incercat in perioada divortului sa obtina copilul chiar daca el are parinti, iar tatal copilului nu s-a impotrivit.
De anul trecut si pana la mijlocul lunii iunie am locuit impreuna, eu , copilul si fostul meu sot. In aceasta perioada bunica a continuat sa vin in locuinta in absenta noastra cand era copilul acasa, iar in luna iunie a inceput sa faca plangeri pe la toate autoritatile, respectiv Inspetoratul scolar, CJRAE, Protectia copilului incercand sa ma discrediteze peste tot pe mine si pe cadrele didactice. A motivat ca poate face toate acestea deoarece are o procura notariala de la tatal copilului ( fostul meu sot) prin care ii incredinteaza toata autoritatea parinteasca, sa il reprezinte peste tot si sa ia hotarari in numele lui, in privinta copilului.Mentionez ca fostul mu sot nu este plecat din tara si lucreaza in tara. Este legal ca un notariat sa emita un asemenea document? Ce pot face eu din punct de vedere legal in acest caz? Cum pot scapa de bunica paterna pe cale legala?
Mentionez ca este afectat si copilul de toate aceste neintelegeri mai ales ca isi iubeste si bunica si parinti.